Diyet yaparken çoğu kişi tartıdaki rakama odaklanmakta.

Diyet yaparken çoğu kişi tartıdaki rakama odaklanmakta. Ancak sadece tartıdaki rakama odaklanmak doğru değildir. Diyet devam ederken verilen emeğin sonucunu tartıda görmeyi istemek en doğal hakkınız. Ancak tartıdaki rakamların yanı sıra, vücudunuzdaki değişimlere de dikkat etmelisiniz. Vücut ölçülerinizi mezura ile ölçebilirsiniz.
En sağlıklı tartılma sıklığı haftada 1 olmalıdır. Sık sık tartılmak motivasyon eksikliği ve strese neden olabilir. Vücut bundan olumsuz etkilenebilir. Doğru sonuca ulaşabilmek için haftanın aynı gününde, aynı saatte, aç karnına ve tuvalet sonrası ölçüm yapılmalıdır. 
Sadece kiloya odaklanmamalı yağ ve kas kütlesi oranının da önemli olduğunun farkına varmalıyız. Kilo verebilirsiniz ancak bunun kastan mı yağdan mı gittiği de önemlidir.
Diyet yaparken aceleci davranmak doğru değildir. Vücutta günlük kilo dalgalanmaları olabilir. Kilo durumumuz hormonal nedenler, sıvı dengesi ve tuz tüketiminden etkilenebilir. Bundan dolayı günlük tartılma sonuçlarının bizi olumsuz anlamda etkilememesi gerekir. 
Menstürasyon, kabızlık, seyahat, yemek yenilip su içildikten sonra ve egzersiz sonrası ölçümler doğru değildir. Kullanılan bazı ilaçlarda vücutta değişikliklere neden olup ödem yapabilir.
Uyumadan önce tartılmak motivasyonu düşürüp bizi yanıltabilir. Çünkü tartıda çıkan sonuç gün boyunca yenilen ve içilenlerin yansımasıdır. 
Tartıda istenilen sonuç görülmezse kendinize hedefler koyarak motivasyonunuzu arttırmalısınız. Uykusuzluğun, stresin ve hareketsizliğin diyeti sabote etmesine izin verilmemelidir.
Bizim asıl amacımız sağlıklı ve sürdürülebilir bir beslenme düzenini yaşam biçimi haline getirmektir.