Birden çok diyet yapmış bireyler kilolarını koruyamadığı konusunda yakınırlar. Kilonuzu verdiniz ve ideal kilonuza geldiniz. Peki, bundan sonra ne yapmalısınız? Verdiğiniz kiloyu korumak bu aşamada çok önemli. Kilo verdim artık istediğimi yiyebilirim tarzı düşünce yanlış olur. Kiloyu korumak için dengelemeyi öğrenmeliyiz. Eski alışkanlıklara geri dönülmemelidir.

Sağlıklı ve düzenli beslenme alışkanlığımızı yaşam biçimi haline getirmeliyiz. Yeme alışkanlığı değişmediyse bu eski alışkanlıklara dönmemize neden olabilir.

Öğünlerimize yoğurt veya ayran ekleyebiliriz. Beslenmemizde sebzelere yer vermeliyiz.

Akşam yemeğinde sindirimi daha kolay olan yemekler tercih edilebilir. Kilo verme sürecindeki gibi ara öğünler yapılabilir. Ara öğünlerde meyve, badem, ceviz, galeta gibi besinlerin ölçülerine dikkat ederek tercih edebilirsiniz.

Kaçamaklar mutlaka olacaktır. Ama porsiyon ölçülerine dikkat edilmeli. Bir sonraki öğün veya diğer gün telafisi yapılmalıdır. Kilo koruma döneminde dışarıda yemek yemeye ve pazar kahvaltılarında kaçamak yaparken porsiyon kontrolüne ve sağlıklı besinlerde çeşitliliğe dikkat etmeliyiz.

Öğün atladığınızda zamansız kan şekeri düşmeleri yaşanabilir ve buda bir öğünde aşırıya kaçarak yemenize neden olabilir. Bundan dolayı öğün atlamamaya dikkat edilmelidir.

Ayakta bir şeyler atıştırılmamalı, tv karşısında yemek yenmemelidir. Bu şekilde yemek yenildiğinde porsiyon ölçülerine dikkat edilemeyebilir.

Akşam geç saatlerde kaçamak yapılmamalıdır.

Yemekler yavaş yavaş yenmeli. Lokmalar olabildiğince çok çiğnenmelidir.

Yemekler haşlama, ızgara ve fırında pişirme yöntemi kullanılarak yapılmalıdır.

Tatlı kaçamağı yapılacaksa şerbetli tatlılar yerine daha çok sütlü tatlılar tercih edilmelidir.

Günde 1-2 fincan kahve tüketilebilir. Su tüketimine özen göstermeye devam etmelisiniz. Günlük 2-2,5 litre su tüketilmelidir.

Uyku düzenine dikkat edilmelidir.

Haftada 3-4 gün yürüyüş veya egzersiz yapmaya devam edilmelidir.