Günümüzde yeme bozuklukları giderek yaygınlaşmaktadır. Yeme bozukluğu sağlıksız yeme alışkanlıklarına sebep olan bir dizi psikolojik durum olarak tanımlanabilir.

Bulimia Nervoza olan kişiler diyeti hayatının merkezine koymalarına rağmen normal kiloda ve hatta normal kilonun üzerinde olabilirler. Psikolojik kökenli bir hastalıktır. Bulimia hastaları kendi yeme durumundan dolayı rahatsızlık duyup, kilosuyla ilgili endişelenebilirler. Genelde şeker, karbonhidrat ve yağ içeriği yüksek olan besinleri tüketirler. Yeme nöbetlerinde kişiler kendini kontrol dışında hissederler.

 Anormal düzeyde yeme alışkanlığıyla kendini belli eder ondan sonrasında kilo almayı önlemek için kusma ve laksatif ilaç kullanımı gibi yollara başvurarak bunu vücudundan atmak isterler. Aç kalırlar ya da aşırı egzersiz yaparlar. Genelde ergenliğin son veya erişkinliğin ilk dönemlerinde görülmektedir.

Bulimia Nervoza hastalığı mide-bağırsak sorunlarına, yemek borusunda tahrişe, potasyum dengesizliğine ve dişlerde çürümeye neden olabilmektedir.

Zihinleri sürekli kiloları ile meşguldür. İdeal kiloda olsalar bile kilo alma konusunda endişelenebilirler. Aşırı yemek yeme isteği sonrasında bu bireylerde pişmanlık, kilo alma kaygısı, sinirlilik ve huzursuzluk gibi durumlar oluşabilir. 

Bulimia Nervozada erken tedavi durumun kronik bir hale gelmesini önler, fiziksel zararları olabildiğince erken durdurmak ve gidişatı iyiye döndürmek açısından önemlidir. Tedavi; beslenme alışkanlıklarının düzenlenmesini, sağlıklı beslenmeyle ilgili psikoeğitimi, gerektiği zamanda ilaç tedavisini ve stresle mücadele etmeyi öğrenmeyi kapsamaktadır.