CHP’nin hiçbir döneminde Kayseri tabanlı, isteksiz bu kadar ‘zayıf örgütü’ olmamıştır.
Neden diye sorarsanız, partiye hizmet için mi, Milletvekili ‘adayı olmak’ için mi, gücüne sahip olmak için mi demek gerekir.
Çünkü yaklaşık bir yıl sonra milletvekilliği ve Cumhurbaşkanlığı seçimleri var; ondan bir yıl sonra da yerel yönetimler yani belediyeler…
İki için daha önceki seçimlerde yola çıkan ancak bir milletvekilliğine razı olan CHP’de, 2023 seçimleri yaklaşırken çok sayıda isim dolaşmaya başlamış gözüküyor.
Fısıltı gazetesine göre, Dr. Çetin Arık’ın İki dönemdir milletvekilliğinin, üçüncü defa olmayacağı yönünde.
İl Başkanı Ümit Özer’in ise Milletvekili adayı olabilmek için (Parti Örgütü, Örgüt Yönetimleri ve Yurtdışı Örgütlenmeden sorumlu Oğuz Kaan Salıcı ile görüştüğü, ondan destek istediği iddia ediliyor.
Dahası da var; İl Eski Başkanlarından Feyzullah Keskin ile CHP Yüksek Disiplin Kurulu üyesi Gonca Yelda Orhan’ında Parti genel merkezi düzeyinde kulis yaptıkları iddiaları gelen bilgiler arasında.
CHP’de yaklaşık 600 delege var ön seçime katılacak(ön seçim olursa şayet)Bu durumda iki veya üç isim üzerinde yoğunlaşacak ve ilk üç sıraya getirilesi için oy kullanacaklar.
Yâda CHP 'de Parti Meclisi'nin alacağı karar doğrultusunda hâkim denetiminde ön seçimler yapılacak.
Bu arada Millet İttifakının, yeni seçim sistemine göre nasıl bir pozisyon alacağı, küçük ortakların, büyük partilere nasıl monte edileceği, sıralamaların nasıl olacağı konusundaki iş birliği çalışmasını önümüzdeki aylarda hep birlikte göreceğiz tabii ki.
Diğer bir olasılıkta Genel Başkanın iki dudağı arasından çıkabilecek isimler olacak. CHP’de her üç formülden biri olacak. Bu durumda geleceğin milletvekilliği hesapları şimdiden yapılmaya başlamış gözüküyor.
Öbür yandan bakarsak...
CHP Genel merkezinin iktidar olma hevesine karşılık, Kayseri tabanlı örgütsel yeterli bir çabası yok?
Kimse partinin palazlanmasından, büyümesinden,bir milletvekili yerine iki,üç yada dört vekil çıkarmasından yana değil mi bu yönde kuşkuluyum doğrusu..
Hepsinden önemlisi CHP’nin kayseri tabanlı kapasitesi çok düşük; entelektüel seviyesi de geriliyor.
Sosyal Demokratlar seksizliğini muhafaza ediyor ancak siyaseten olup bitenleri her zaman dikkatli bir şekilde takip ediyorlar.
İktidara mesafeli Karasızlar, CHP’ye değil, İl ve İlçe yönetimleri zayıf olmasına rağmen İyi Partiye yönelmiş durumda!
Kayseri bölgesel seçmen profili ile iletişim kurmakta zorlanan CHP örgütleri Açıkçası; Cumhuriyet Halk Partisini büyütemiyor?. Nedeni de; Geniş kitlelere ulaşılamıyor?
Sermaye çevrelerinden çok uzaklarda onlara el uzatılamıyor?
Emekçi tabanla iletişim kurulamıyor?
Aksine Genel Başkan ve genel merkez yöneticileri, gelecek seçimler için kendilerini şimdiden ‘ iktidara yakın görseler de’ maalesef yerelde bu gözükmüyor yok…