CHP'li Yalçın Karatepe, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'i ziyaret etti. Karatepe ile Bakan Şimşek arasındaki görüşmeden herhangi bir sonuç çıkması beklenmiyordu. İktidarı süresince fakirden alıp zengine veren AK Parti'nin, CHP'nin isteğiyle musluğun yönünü değiştirecek bir durumu yoktu. Zengine akıp giden suyun yönünü fakire, fukaraya, emekliye, işçiye, köylüye, dul ve yetime çevirmesi beklenemezdi. Çünkü AK Parti, bu kesimlerin desteğiyle iktidara gelmiş, zamanla ise müteahhitler ve zenginler partisi haline gelmişti.

Şimdi bana demeyin ki, bütün bunları nereden biliyorsun: İspatı için çok düşünmeye gerek yok. 2021 yılının son günlerinde "Kur Korumalı mevduat" diye bir icat çıkardılar. Zenginlerin parasını güvenceye aldılar ve dar gelirlilerden topladıkları doğrudan ve dolaylı vergileri bir grup zengin için kullanmaya başladılar. AK Parti iktidarının bu ülkeye yaptıklarını mı, yapmadıklarını mı sıralasam? Şimdi Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, bu olumsuzluklara son verebilir mi? Bence gücü yetmez!

Hep birlikte göreceğiz ki, Meclis'e sunacakları vergi paketi yine zenginleri koruyacak. Acı reçete, dar gelirlinin belini bükecek ve o zalim kemer, sıkıldıkça sıkacaktır.

Ülkede açlık ve yoksulluk sınırı, ülke nüfusunun neredeyse %75'ini içeriye alacak kadar yükselmiş durumda. Asgari ücret 17 bin 2 lira. Asgari ücret neden bu kadar önemli? Çünkü:

CHP'li Yalçın Karatepe, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'e ülkenin içinde bulunduğu durumu 4 saat boyunca anlattı diye, asgari ücretliye zam yapmayacaklar. Emeklilerin içler acısı durumunu düzelteceklerini düşünmüyorum. Çiftçiye destek olacaklarını sanmıyorum. Bu kötü gidişatı, Anadolu'da yaşam mücadelesi veren dar gelirli aileler daha çok hissediyor.

Peki ne yapacaklar? AK Parti hükümeti ve üyeleri, kendi bildiklerini okuyacaklar. AK Parti ve Genel Başkanı Erdoğan, CHP istedi diye hiçbir şey yapmaz.

CHP'li Karatepe, ülkenin ekonomik gerçeklerini dile getirmekle iyi bir davranış sergilemiş olabilir ama AK Partili kurmaylarının yapacakları bir şey yok. Çünkü ülkenin ekonomisi çökmüş, raydan çıkmış bir tren vagonu gibi paramparça durumda.

Son bir ay içinde ülkenin neredeyse dört bir yanını dolaştım. Ülkede yaşayan insanların neredeyse %75'i memnun değil, mutsuz. Çünkü hayat pahalılığı karşısında alım güçleri düşük ve perişan durumda. Karşılaştığımız bazı insanların durumları yürek parçalayan cinsten.

Halk, bu olumsuz yaşamı hak ediyor mu? Bunun biraz düşünmek lazım. Ülkenin bu durumundan etkilenen büyük kısmı memnun değil. CHP’nin bir erken seçim istemesi kaçınılmaz gibi görünüyor. Memleketin gidişatı gidişat değil. Çok şeyi halktan gizliyorlar.

Bunu, sahada olan bir gazeteci gözüyle görüyorum ve yazıyorum.