Yeniden Refah’ta önümüzdeki günlerde önemli gelişmeler olabilir. Karargâhı Ankara’da olan iş insanı ve siyaset adamı Mustafa Karamustafaoğlu: İsmi, özellikle Kayseri merkezli bölge siyasetinde daha çok gündeme gelebilir ve dikkat çekebilir. 31 Mart yerel seçimlerinde yükselme trendi yakalayan Yeniden Refah Partisi’nin genç lideri Dr. Fatih Erbakan’ın, kendisine yakın bazı isimlere, partiye davet etmek için Kayserili iş insanı Mustafa Karamustafaoğlu ile iletişime geçilmesi talimatını verdiği iddia edildi. Ankara ve Kayseri kulislerini hareketlendirecek bu bilgi bana ulaştı. Yeniden Refah Partisi genel merkezinden iletişime geçtiğim önemli bir isime bu konuyu sordum:

‘Neden Karamustafaoğlu?’ soruma şu cevabı veriyor: “Türkiye’nin ve yaşadığımız illerin büyük sorunları var. Bu sorunların çözümünü sağlayacak tek parti, partimiz Yeniden Refah’tır, onun kadrolarıdır. Onca yıldır içinde bulunduğu gerek sosyal gerek hukuksal gerekse giderek büyüyen ekonomik sorunların çözümünün bizim kadrolarımız tarafından çözümleneceğine inanıyoruz ve bu nedenle de Kayseri kentini önemsiyoruz. Bu nedenle de geçmişte kurucumuz merhum Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ın Kayseri kadrolarında da bir dönem yer almış olan isimdir Mustafa Karamustafaoğlu. Yeniden Refah’ın ana kadrolarında yer almasını arzu ediyoruz. Bu isimle ülkemize ve Kayseri’ye yararlı hizmetler yapacağımıza inanıyoruz da ondan.

Asıl konu, Mustafa Karamustafaoğlu’nun bireysel, çevresel ve siyaset kapasitesinin istenilen düzeyde verimli olmasıdır. Bu nedenledir ki, Yeniden Refah Partisi, yükselen bu trendini bu tür isimleri kadrosuna katarak 2028 seçimlerine iddialı girmek istiyor! İşte o isimlerden biri de Kayserili hemşerimiz iş insanı Mustafa Karamustafaoğlu. Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Dr. Fatih Erbakan’ın, kurmaylarına “Kayserili bu ismi istiyorum” dediği iddia ediliyor. Bakın Yeniden Refah’ın kadrolarına katmak istediği Mustafa Karamustafaoğlu, ülkesi ve memleketi için ne hizmetlerde bulunuyor: Esas dikkat çeken nokta da tam burası: Kendi notlarından; uzun zamandır Kayseri dışında hatta ülke dışında. Pekin ve Şanghay’da yaşayan. Bir süredir de Ankara’da kendi ofisinde ticari çalışmalarına devam etmiş, önemli holdinglerden birine danışmanlık yapmış. Bir vakıf üniversitesinde rektöre çözüm ortağı olarak hizmet vermiş. Osia-Osmanlı İlimler Akademisi'ne uluslararası boyut kazandırma çalışmaları devam etti. Suriyeli yetim Türkmen çocuklarla ilgilendi. Yönetiminde olduğu İldes İlime Destek Derneği’nin Zoom’da yaptığı bazı çalışmaların moderatörü olarak ilmi ve uluslararası çalışmalar yaptı. Bu çalışmalara da: Türkiye-Endonezya ilişkilerini, Türkiye-Libya ilişkilerini, Türkiye-Kuveyt ilişkilerini, Türkiye-Umman ilişkilerini sağlamada katkı sundu. Ayrıca eski Sanayi Bakanı Ali Coşkun’un hayat hikâyesini yazdı. Taliban öncesi ve sonrası Afganistan’da çalıştı. DAGSİAD (Dünya Anadolu Girişimci Sanayici İş İnsanları Derneği) kurdu ve Kayseri’de Türkiye-Etiyopya İş Forumu'nu düzenledi ve takdir topladı. Büyükelçi ve ekibini Kayseri’de misafir etti. Türkiye-Finlandiya Dostluk, Dil, Kültür İşbirliği Derneği'ni kurdu ve Finlandiya’nın Türkiye için önemini her platformda anlatmaya devam ediyor. Siyaset hayatından kopmadı ama aktif olarak bir partide görevi yok ancak çok teklife rağmen kabul etmedi. Ancak son zamanlarda yıldızı parlayan bir partide üst düzey bir görev teklifi aldığını ve Genel Başkana en yakın kişinin olacağı konuşuluyor.

Bana, kendisiyle ilgili gelen bu kulis bilgilerini ve iddiaları konuşmak üzere iletişime geçtiğim Sayın Mustafa Karamustafaoğlu da bu gelişmelerden haberdar. “Benim derdim siyaset değil, memleketim. Ülkeme ve memleketime katkım olacaksa elimi her zaman taşın altına koyarım, dün olduğu gibi bugün de.”