GÜNDEM

"Vekil Cıngı: 'Meslek Lisesi Memleket Meselesi' Gündeme Gelmeli"

AK Parti Kayseri Milletvekili Murat Cahid Cıngı, TBMM’deki basın toplantısında, "Emek yoğun sektörlerde ara eleman ve kalifiye personel bulma sorunu ülke genelinde ciddi boyutlara ulaştı" dedi.

AK Parti Kayseri Milletvekili Murat Cahid Cıngı, TBMM’de "Kayseri’de Mesleki Eğitim Çalıştayı – Ülkemiz ve Gençlerimiz Açısından Mesleki ve Teknik Eğitimin Önemi" konulu bir basın toplantısı düzenledi. Cıngı, Kayseri'nin sanayi ve ticaretteki önemine değinerek, emek yoğun sektörlerde ara eleman ve kalifiye personel bulma sorununun ciddi boyutlara ulaştığını vurguladı. Mesleki eğitimin yaygınlaştırılması gerektiğini belirten Cıngı, "Meslek Lisesi Memleket Meselesi" sloganının yeniden gündeme getirilmesinin önemine dikkat çekti. 

Cıngı, teknik personel ihtiyacının arttığını ve mesleki eğitimin gençlere başarılı bir kariyer sunacağını belirtti. Öğrencilere ve velilere seslenerek, mesleki eğitimin iş dünyasında yüksek talep gören beceriler kazandıracağını ve iyi bir gelir sağlayacağını vurguladı. Ayrıca, 28-29 Haziran’da Kayseri’de düzenlenecek olan Mesleki ve Teknik Eğitim Çalıştayı'nda, mesleki eğitimin tüm boyutlarıyla ele alınacağını ve çözüm önerileri getirileceğini duyurdu.