GÜNDEM

Vali Çiçek, “Erva’nın lisanslı öğrenci sayısı 9 bin 700 oldu”

KAYSO ERVA Spor Kulübü’nün açılış programında konuşan Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, “Erva'nın bugün lisanslı öğrenci sayısı 9 bin 700 oldu. Erva’daki çocukları birkaç ay sonra göreceksiniz, bambaşka bir hitabet, cesaret, morali olacak.'' dedi.

Kayseri Valiliği ve Gençlik Spor İl Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren ERVA Spor Okulları projesi kapsamında, Kayseri Sanayi Odası (KAYSO) tarafından Kocasinan İlçesi Yeşil Mahalle’de KAYSO ERVA Spor Kulübü açıldı. Açılış programından sonra okulu gezen Vali Çiçek burada yaptığı açıklamada ERVA’nın 9 bin 700 lisanslı öğrencisi olduğunu söyleyerek, “ Buradaki bütün çocuklarımız futbolcu olmayacaklar elbette ki; Mühendis olacaklar, doktor olacaklar ama burada aynı zamanda değerleri de öğrenecekler. Bizi millet yapan, tarihimizin eğitimini alacaklar. Türk tarihi eğitimi, adabı muaşeret ilgili birtakım eğitimler alacaklar. Burada pırıl pırıl yüzler gördüm. Bizi çok gururlandıracaklar. 
Erva'nın bugün lisanslı öğrenci sayısı 9 bin 700 oldu. Erva’daki çocukları birkaç ay sonra göreceksiniz, bambaşka bir hitabet, cesaret, morali olacak. Öğrencilerle sohbet etmek için de bir araya gelinecek ve arkadaşlarımızın özgüveni de artacak. Burada sadece spor değil onların karşısına çıkarak, onlarla karşılıklı konuşarak özgüven de yapıyoruz. Dolayısıyla onların da eğitimlerini vermiş oluyoruz, KAYSO Erva'ya çok güveniyorum ve çok yakın zamanda da burada büyük başarılar bekliyorum” diye konuştu.

‘KÖTÜLERLE MÜCADELEYİ KAZANMAMIZ MECBURİDİR’

KAYSO Başkanı Mehmet Büyüksimitci de ”Bu gençler Türkiye'nin geleceğidir. Türkiye’nin iş adamları, sanayicileri, bilim adamları, sporcuları tamamen onlar için bu ülkede çalışıyoruz. Tabii burada sayın valime çok büyük teşekkür etmek istiyorum; muhteşem bir çalışma başlattı. Bu da bütün kesimler tarafından çok benimsendi çünkü çorbada katkısı olmak ve bu gençlerin yetişmesinde eğer bir miktar katkımız olabilirse ne mutlu bizlere. 38’nci olması tabii bizi ayrıca mutlu etti. Bu gençlerimizin hakikaten ki gözleri ışıl ışıl. İnşallah kötülerle mücadeleyi kazanmamız mecburidir çünkü bunların bir tekinin saçının teline heba edemeyiz, böyle bir lüksümüz yok. Bunlar bizim kendi evlatlarımız. Hepsine hayırlı uğurlu olsun. Her zaman da yanlarında olacağız” şeklinde konuştu.