UI GreenMetric 2024 sıralamasında dünyanın en çevreci 80. üniversitesi UI GreenMetric 2024 sıralamasında dünyanın en çevreci 80. üniversitesi

 Kayseri Üniversitesi (KAYÜ) tarafından düzenlenen Uluslararası Ticaret ve Lojistik 2024 Kongresi’nde konuşan KAYÜ Rektörü Kurtuluş Karamustafa,” Güçlü ve büyük Türkiye'nin önemli sanayi ticaret kenti olan Kayseri'mizde de akademik anlamda uluslararası ticaretin ve özellikle lojistiğin sorunları, çözüm önerileri, akademik düzeyde yapılan çalışmalarla burada tartışılacak, istişare edilecek ve ilgili alandaki akademik bilgi birikimine kaynak oluşturacak, ışık tutacaktır bu manada emeği geçenlere tekrar tekrar teşekkür ediyorum” dedi.
KAYÜ Uygulamalı Bilimler Fakültesi Uluslararası Ticaret ve Lojistik Bölümü'nün ev sahipliğinde;  Kayseri Üniversitesi Kongre Merkezi’nde 19-20 Aralık tarihlerinde gerçekleştirilecek ‘Uluslararası Ticaret ve Lojistik 2024 Kongresi’ başladı. İki gün sürecek olan etkinlik Bosna Hersek Uluslararası Saraybosna Üniversitesi, KTO Karatay Üniversitesi, Makedonya Uluslararası Balkan Üniversitesi,  Necmettin Erbakan Üniversitesi, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi, Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi, Özbekistan Alfraganus Üniversitesi, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi ortaklığıyla Kayseri Üniversitesi ortaklığıyla gerçekleştiriliyor. Kongreye, Ticaret Bakan Yardımcısı Özgür Volkan Ağar, İhracat Genel Müdürü Mehmet Ali Kılıçkaya da katılım sağladı. 

‘TİCARET, LOJİSTİK DEMEK GÜVEN DEMEK’
KAYÜ Rektörü Karamustafa yapmış olduğu konuşmada “Son dönemlerde Cumhurbaşkanımızın liderliğinde Türkiye'nin sanayisinin, üretiminin gücüyle, altyapısının gücüyle, bölgesinde havaalanlarıyla, yollarıyla oluşturduğu güçle Türkiye artık önemli bir tedarik ve ticaret merkezi haline gelmiştir. Dolayısıyla bir taraftan üretim merkezi bir taraftan da dünyanın birçok yerinde üretilen ürünlerin dağıtımına öncelik eden önemli bir güven merkezidir. Güçlü ve büyük Türkiye'nin önemli sanayi ticaret kenti olan Kayseri'mizde de akademik anlamda uluslararası ticaretin ve özellikle lojistiğin sorunları, çözüm önerileri, akademik düzeyde yapılan çalışmalarla burada tartışılacak, istişare edilecek ve ilgili alandaki akademik bilgi birikimine kaynak oluşturacak, ışık tutacaktır bu manada emeği geçenlere tekrar tekrar teşekkür ediyorum. Tabii ticaret demek, güven demek, lojistik demek, güven demek. Özellikle son dönemlerde Türkiye'nin izlemiş olduğu politikalarla stratejik öneminin ülkemizin gerek diplomaside gerek siyasette ve gerekse de ticarette önem kazandığını, arttığını, Türkiye'nin önemli bir çözüm merkezi ve güven merkezi olduğunu görüyoruz” şeklinde konuştu. 
KTO Karatay Üniversitesi Rektörü  Prof. Dr. Fevzi Rifat Ortaç da “Anadolu’da Kayseri ve Konya olmasaydı acaba ticaret ne halde olurdu? O yüzden bu bölgede bu ülkenin ekonomisinin gelişmesi için katkıda bulunan, tüm iş insanlarına, çalışanlara ülke olarak hepimizin özellikle anadolu coğrafyasında yaşayanların bir minnet borcu var. Hem istihdam hem kalkınma açısından önemli lokomotif veren iki ilimizdir” dedi.
İhracat Genel Müdürü Mehmet Ali Kılıçkaya ise 'Ticaretin merkezi Kayseri’de sizlerle olmaktan mutluyuz’ diyerek kongre süreci için emeği geçenlere teşekkür etti. 
Dijitalleşme ve Yeşil Lojistik gibi kavramların ticaretin geleceğini şekillendirdiğine vurgu yapan KTO Başkanı Ömer Gülsoy da, “Modern ulaşım sistemlerini geliştirmek ve çevre dostu lojistik çözümler üretmek zorundayız” ifadelerini kullandı.