İncesu Karamustafapaşa Kervansaray'ında Ahmet Kızılışık ve Murat Eryücel anısına ‘O Ses Bu Ses Yarışması’ gerçekleştirildi. Etkinliğe İncesu Belediye Başkanı Mustafa İlmek, İncesu Kaymakamı Ömer Said Karakaş, Kayseri İl Kültür ve Turizm Müdürü Şükrü Dursun ve vatandaşlar katılım sağladı. Jüri koltuğunda ise Hakkı Bulut, Yunus Bülbül ve Nesli yer aldı. Yarışmacılar Türk Sanat Müziği, Türk Halk Müziği, Fantezi Müziği ve Pop müzik dallarında yetenekleri sergiledi. Yarışmacıların performanslarının ardından sanatçılarda vatandaşlara sevilen parçalarını seslendirdi.

Program kapsamında konuşan Başkan İlmek, “İncesu büyüyor değişiyor gelişiyor. Bunun için gayret ediyoruz. Bu gelişime katkı sunmak adına bugün de Kervansaray Han işletmecimiz Muhammet İlhan’ın bir organizasyonu oldu. Bizde burada misafiriz. Geldik. Çok güzel bir etkinlik olmuş. Vatandaşlarımız zaten böyle etkinlikleri aç. Bizler sıklıkla bu tür etkinlikler yapmaya çalışıyoruz. Bugün de böyle bir etkinliği hemşehrimiz gerçekleştirdi. Biz de iştirak ettik. İncesu büyüyor, bütün Kayseri’yi İncesu'ya çekiyoruz marinamızla, ziplineımızla, tarihi mekanlarımızla. İncesu dahada büyüyüp gelişecek. Merkez ilçe olmanın avantajını da kullanarak İncesu’yu sadece Kayseri değil, Türkiye'ye duyurmaya çalışıyoruz. Biliyorsunuz ki Kayseri'de en etkili, en etkin konserin biz üzüm festivalinde yapmıştık. Bu yıl tasarruf tedbirleri nedeniyle gerçekleştiremeyeceğiz konserlerimizi ama daha büyüğünü, daha güzelini, daha etkinini bir sonraki dönemlerde gerçekleştireceğiz” ifadelerini kullandı. 

‘İNCESU KAYSERİ'NİN EN GÜZEL İLÇESİ’

AKP Milletvekiline Dev İhale AKP Milletvekiline Dev İhale

İncesu ilçesinin Kayseri’nin en güzel ilçesi olduğunu söyleyen Kaymakam Karakaş, “Göreve başlayalı yaklaşık 2 hafta oldu. Sayın Valimiz Gökmen Çiçek’in riyasetinde İncesu’ya çok önemli verdiğini bizzat bana kendileri ilettiler. ‘İncesu'yu hak ettiği yerde görmek istiyorum’ dediler. Biz de belediye başkanımızla, ilgili kurum amirlerimizle, vatandaşlarımızla birlikte İncesu'yu istenilen seviyeye getirmeye çalışacağız. İncesu tarihi açıdan çok önemli bir İpek Yolu güzergahında. Kara Mustafa Paşa'nın yapmış olduğu kervansaray, cami gibi, kilise gibi eserlerin bulunduğu bir yer. İncesu Kayseri'nin bence en güzel ilçesi. Üzüm diyarı ama bence tarih diyarı aynı zamanda” şeklinde konuştu. 
Öte yandan yarışmada birinciye 20 bin TL, ikinciye 10 bin TL ve üçüncüye ise 5 bin TL para ödülü ve plaket takdimi yapıldı. Ayrıca düzenlenen etkinlikle beraber vatandaşlarda söylenen şarkılara eşlik ederek eğlendi.

Editör: Ezgi Binboğa