Kayseri'nin Talas İlçesi'nde bulunan Osmanlı Sokağı'nın devamına "Türkçe Sokağı" yapılmasına dair protokol imzalandı. Proje protokolü, Kayseri Valiliği İl Sivil Toplumla İlişkiler Müdürü Osman Bal ile Kültepe Koramaz Kapadokya Tarih Kültür Eğitim Derneği başkanı Halit Erkiletlioğlu arasında imzalandı.

Spor A.Ş. tarafından bisiklet sürme eğitimi düzenlenecek Spor A.Ş. tarafından bisiklet sürme eğitimi düzenlenecek

Kayseri'nin Talas İlçesi'ne bağlı Kiçiköy Mahallesi'ndeki  Osmanlı Sokağı'nın devamına "Türkçe Sokağı" yapılmasına dair protokol imzalandı. Haziran'da tamamlanması planlanan, Erciyes Üniversitesi öğretim üyesi Kudret Altun'un projesi olan Türkçe Sokağı, Kültepe Koramaz Kapadokya Tarih Kültür Eğitim Derneği ve Talas Belediyesi iş birliği ile birlikte, İçişleri Bakanlığı himayesi altında, imzalanan protokol ile hayata geçiyor. Proje protokolü, Kayseri Valiliği İl Sivil Toplumla İlişkiler Müdürü Osman Bal ile Kültepe Koramaz Kapadokya Tarih Kültür Eğitim Derneği başkanı Halit Erkiletlioğlu arasında imzalandı.

Aynı zamanda Kültepe Koramaz Kapadokya Tarih Kültür Eğitim Derneği üyesi olan Altun konu hakkında, "Türkçe Sokağı" projesi ile çıktığımız yolda en önemli amacımız kültürümüzün taşıyıcısı olan dilimizin güzelliklerini ona hayat veren somut bir alanda Kayseri halkımızla buluşturmaktır. Özellikle dilimize gönül verenleri, önemli Türkçe eserleri, dilin doğru kullanım örneklerini yediden yetmişe herkese ulaştırmaktır" ifadelerini kullandı.

Altun Proje hakkında yaptığı açıklamanın devamında şunları söyledi; “Proje ile hedeflenen diğer amaçlardan bazıları şunlardır; Sosyal medya ile birlikte sanal mecralarda görülen dile ait yozlaşmalara Türkçe Sokağı gibi güzel bir örnekle karşılık vermektir, ilköğretim ve ortaöğretim seviyesindeki öğrencilere yaparak yaşayarak öğrenmeyi mümkün kılan bir ortamda dilimizin zenginlikleriyle buluşturmaktır, sokak bünyesinde yer alan kitaplık sayesinde okuma kültürünü masalarımızdan, sıralarımızdan, evlerimizden ortak bir açık sahaya taşımaktır, geçmişten günümüze Türkçeye gönül veren atalarımızı; sokakta yer alan portreleri, özgeçmişleri çerçevesinde yeni nesle tanıtmaktır, Türkçenin sadece Türkiye Türkçesi koluyla değil, tüm Türk dünyasında konuşulan farklı lehçelere ait örneklerini halkımıza sunmaktır, bir dilin geçmişten günümüze yoğrularak gelen kültürel birikimini, dilin olanakları dâhilinde bu sokakta somutlaştırmaktır. Bir sokak düşünelim ki içerisinden geçtiğimizde dilimize gönül veren Karamanoğlu Mehmet Bey olmak üzere Yusuf Has Hacipler, Kaşgarlı Mahmutlar bizleri karşılasın. Dil gibi önemli bir hazineyi günümüze ulaştıran kıymetli büyükleriyle bizzat tanışan yeni nesil, böyle bir hazineye nasıl sahip çıkmaları gerektiğiyle ilgili kafa yorsun. Farklı ağızlarda yer alan, az bilinen kelimeler "Bizi unutmayın!" der gibi boyunlarını bükerek ziyaretçileri tarafından okunmayı beklesin. Yazı dilinde doğru bilinen yanlış kullanımlar sizi selamlasın ve doğru kullanımlarıyla ilgili sizi bilgilendirsin. Biraz daha ilerleyince Türk edebiyatının mahzenine inin. Burada birçok şairin, yazarın farklı yönleriyle yeniden tanışın. Bir dize dolansın oradan dudaklarınıza. Dimağınızda şiirin tadı kala kala Türkçe Sokağı boyunca gezmeye devam edin. Türk dünyasının bayrakları gülümsesin size. Azerbaycan Türkçesi size ayrı merhaba desin, Türkmen Türkçesi ayrı merhaba. Bu gezi sonunda kitaplarda soluklanmadan olmaz. Sizi bekleyen her bir kitap içinden hangisini elime alırsam diğerleri mahzun kalır diye düşünün. Seçtiğiniz kitapla Türkçenin derinliklerinde ruhunuzun kaybolduğunu hissedin.İşte tüm bu muhteşem gezi için sokağımız sizi bekliyor olacak."