16 Yaşındaki Genç Her Hafta karakolda 16 Yaşındaki Genç Her Hafta karakolda

İş insanı Serdar Sözbir’e yönelik silahlı saldırı davasında karar verildi. 7 Aralık 2023’te Ataşehir'de, Sözbir seyir halindeyken, Bora Simit’in sağa sola rastgele ateş açtığını fark edip kendisini uyarmıştı. Simit, uyarıya tepki göstererek Sözbir’in aracına yönelmiş ve ona üç el ateş etmişti. Sözbir, 15 gün yoğun bakımda kaldıktan sonra iyileşmişti.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, Bora Simit hakkında kasten öldürmeye teşebbüs ve ateşli silahlar kanununa muhalefet suçlarından 18 yıla kadar hapis cezası talep etmişti.

İstanbul Anadolu 16. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın karar duruşmasında, tutuklu sanık Bora Simit, savunmasında “Öldürme kastım yoktu. Daha önce husumetli olduğum kişileri gördüm ve boş duvara ateş ettim. Serdar Beyin küfür etmesi üzerine yanına gittim ve aramızda bir boğuşma oldu. Silah bu sırada ateş aldı. İddiaları kabul etmiyorum” dedi.

Mahkeme, Bora Simit’e kasten öldürmeye teşebbüsten 14 yıl, ateşli silahlar kanununa muhalefetten ise 2 yıl hapis cezası vererek, toplamda 16 yıl hapisle cezalandırılmasına ve tutukluluğunun devamına karar verdi.

Editör: Ezgi Binboğa