GÜNDEM

NAZMİ TOKER GÖRSEL SANATLAR MERKEZİ

Melikgazi Belediyesi Hunat Mahallesi’nde eski taş bina olan Nazmi Toker Okulu’nu restore ederek kültür ve sanat merkezi haline getiriyor.

Müteahhitliğini Melikgazi Belediyesi Temel İhtiyaç Mad. Tic. Ve San. İşl. AŞ. (TİM AŞ)'in üstlendiği Nazmi Toker Görsel Sanatlar Merkezi’nde el sanatları, çini, yağlı boya, mozaik, müzik eğitimleri gibi farklı atölye uygulamaları yer alacak. Sergi salonları, atölyeleri ve kafeteryası ile birçok özelliği bünyesinde bulunduracak.

 
Dedeman Okulu’nun başka bir bölgeye taşınarak bulunduğu alanın parka dönüştürülmesinin ardından aynı alan içinde bulunan tarihi Nazmi Toker Okulu’nun restorasyonu da tamamlandı.


Doğal taş dokunun korunarak restore edilmesiyle şehrin merkezine yeni bir renk getiren Nazmi Toker Görsel Sanatlar Merkezi, etkinliklerin yapılacağı, birçok programın düzenleneceği harika bir mekan olacak. Şehrin tam kalbinde olması, kolay ulaşım avantajı sağlaması nedeniyle tüm vatandaşların uğrak yeri olacak.
3 katlı binanın içinde atölye faaliyetleri, eğitimler, kurslar ve birbirinden farklı el sanatları bir arada olacak. Aynı zamanda burada konserler verilecek, programlar düzenlenecek.


Melikgazi Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Palancıoğlu, Nazmi Toker Görsel Sanatlar Merkezi restorasyon çalışmalarında sona gelindiğini belirterek yakında açılışının yapılacağının müjdesini verdi.