GÜNDEM

Melikgazi Belediyesi’nden Bir Yenilik Daha: Masal Evi ve Oyuncak Kütüphanesi

Melikgazi Belediyesi Anafartalar Mahallesi’nde hayata geçireceği Masal Evi ve Oyuncak Kütüphanesi ile Kayseri’de örneği bulunmayan bir projeye daha imza atacak.

Müteahhitliğini Melikgazi Belediyesi Temel İhtiyaç Mad. Tic. Ve San. İşl. AŞ. (TİM AŞ)'in üstlendiği tesiste, çocuklar için kütüphane, kafeterya, akıl oyunları gibi pek çok hizmet sağlanacak. Anafartalar Mahallesi’nde atıl halde olan Telekom binasını onarılarak Masal Evi ve Oyuncak Kütüphanesi haline getirilen projenin vatandaşlar tarafından yoğun ilgi göreceği ön görülüyor.


Zemin ve üst kattan oluşan tesiste aynı zamanda küçük çocukların hem oyun oynayacağı hem de ders çalışabileceği “Çocuk Kütüphanesi” de yer alıyor. 


Türkiye’de ses getirecek, örneği olmayan proje, çocukları ve ebeveynleri mutlu edecek. Ödünç verilecek oyuncaklarla çocuklar hem farklı oyuncaklarla oynama imkanına sahip olabilecek hem de Masal Evi ve Oyuncak Kütüphanesi’nde vakit geçirebilecekler.


Masal Evi ve Oyuncak Kütüphanesi, her çocuğa sağlıklı bir şekilde büyümesini ve gelişmesini sağlayacak oyuncaklar ile oyun oynama imkanı verecek. Oyuncak Kütüphanesinde çocuklar oyuncaklarla oynayabilecek ya da oyuncağı alıp evine götürerek tanınan süre sonunda kütüphaneye geri getirebilecekler. Merkezin masal evi kısmında ise sesli ve görsel olarak masallar dinlenebilecek, çocuklar kendi aralarında karaoke yarışmaları düzenleyerek hoşça vakit geçirebilecekler.