Kurban eti kesilir kesilmez tüketilmemeli. Et en az 24 saat bekletilerek tüketilmeli. Etin yanında mutlaka salata tüketilmeli. Etler E ve C vitamininiiçermezler. Bundan dolayı etlerin yanında C vitamininden zengin sebze veya salata tüketimi önemlidir. Çünkü C vitamini demirin emilimini arttırır. Gazlı içecekler yerine ayran tercih edilebilir. Kurban Bayramı’nın yılda bir defa olmasından dolayı et tüketiminin yanı sıra tatlı tüketimi de artmaktadır. Şerbetli ağır tatlılar yerine sütlü, meyveli tatlılar tercih edilmelidir. Kurban Bayramı’ndada yiyecek seçimine, porsiyon kontrolüne ve besin gruplarının dengeli dağılımına her zaman dikkat edilmelidir.
Yeni kesilmiş hayvanların etlerindeki sertlik hem pişirmede hem de sindirimde zorluk meydana getirir. Et, dinlendirilmeden tüketilirse hazımsızlık, gaz ve şişkinlik yapar. Etler kıyma, kuşbaşı gibi küçük parçalara ayrılıp tek pişirimlik miktarlara bölünüp, buzdolabı poşetlerine konarak buzdolaplarının buzluk kısmında veya derin dondurucuda saklanmalıdır.
Buzdolabında -2 santigrat derecede 1-2 hafta, derin dondurucuda ise -18 santigrat derecede daha uzun süre saklanabilir.
Pişirme yöntemi olarak; haşlama, fırınlama ve ızgara gibi yöntemler tercih edilmeli; kızartmadan ve kavurma yönteminden kaçınılmalı.
Kavurma ve kırmızı etöğle öğününde tüketilebilir, akşam öğünündeyse sebze, kuru baklagiller gibi posa içeriği yüksek yemekler tercih edilebilir.
Günlük (2-2.5 lt) su tüketimine özen gösterilmelidir.