Balıkesir'in Bayramiç ilçesine bağlı bir köyde kendini mehdi ilan eden ve 2020 yılında İstanbul’da kurduğu suç örgütünün merkezini Çanakkale’nin Bayramiç ilçesine bağlı Külcüler köyündeki Koç Termal Tesisi ve Hilal Doğa Evleri’ne taşıyan yaklaşık 200 sözde müridiyle birlikte yaşayan ve kendisini mehdi ilan eden Mustafa Çabuk’un insanların dini inanç ve duygularını istismar etmek suretiyle sözde müritlerine gayrimenkullerini sattırıp kredi çektirerek maddi kazanç sağladığı tespit edildi.

MÜRİTLERİYLE GÖZALTINA ALINDI

Mustafa Çabuk, ’çıkar amaçlı suç örgütü kurma, nitelikli dolandırıcılık suçları’yla ilgili jandarma ve polis tarafından düzenlenen ortak operasyonla sabaha karşı 15 müridiyle birlikte gözaltına alındı.

Çanakkale İl Emniyet Müdürlüğüne getirilen sahte mehdi Mustafa Çabuk ve 15 şüpheli işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

KAYIP KIZLARINI ARAYAN AİLE OLAYI ORTAYA ÇIKARMIŞTI

Mustafa Çabuk'un kurduğu örgüt bir gündüz kuşağı programında kızını arayan aile sayesinde ortaya çıkmıştı. Kızlarının kayıp olduğunu söyleyen aile, Mustafa Çabuk'un kızlarını kaçırdığını iddia etmişti.

 Programa bağlanan bir izleyici Mustafa Çabuk'un yanında bulunan gençleri terbiye etmek için çubuklarla dövdüğünü söylerken, "25 yaşındaki yeğenim onun tuzağına düştü. 300 kişi zorla tutuluyor" demişti.

Bayramiç’te bulunan kaplıca ve iki termal otelde 300 kişilik grupla tarikat kurdukları öğrenilen sözde hoca hakkında canlı yayında birçok ihbar gelirken mağdur yakınlarının anlattıkları şaşkına çevirdi.

Köfteci Yusuf’a ikinci şok! İade başvuruları yağmaya başladı Köfteci Yusuf’a ikinci şok! İade başvuruları yağmaya başladı

Yapılan ihbarlarda sözde hocanın topluluğuna kattığı kişileri kandırarak kredi çektirdiği öğrenilirken mağdurları kandırarak kiraladıkları termal otelde alıkoyduğu bilgisine ulaşıldı.

Editör: Ezgi Binboğa