KAYSERİSPOR DA LAĞIM PATLADI AMA ALİ ÇAMLI BLÖF YAPIYOR YENİDEN ADAY OLACAK

Kayserispor Başkanı İmam Ali Çamlı, geçtiğimiz günlerde birdenbire istifa edip genel kurul kararı aldı.

Kayserispor Başkanı İmam Ali Çamlı, geçtiğimiz günlerde birdenbire istifa edip genel kurul kararı aldı.

Sivasspor mağlubiyeti sonrası açıklamalarda bulunan Başkan Ali Çamlı, Kayserispor Eski Başkanı Berna Gözbaşı’na yönelik Kayserispor hesapları üzerindeki temlikleri gerekçe göstererek ağır suçlamalarda bulundu.

Kayseri kamuoyu ve futbol camiası, Kayserispor’un Emekli İmam Başkanı Ali Çamlı’nın bu davranışlarına hiçbir anlam veremedi.

Ali Çamlı’nın hedefindeki Eski Başkan Berna Gözbaşı ise, kişisel Twitter hesabından yaptığı açıklama ile Kayserispor Başkanı Ali Çamlı ve Yönetim Kurulu Üyesi Nurettin Açıkalın’ı adeta bombardımana tuttu.

Kayserispor’un hesaplarına temlik koymakla suçlanan Başkan Gözbaşı, kendisinin isim vermeden birileri tarafından her gün tehdit edildiğini öne sürerek, adeta açtı ağzını yumdu gözünü…

Kayserispor hesapları üzerindeki temliklerin yeni değil 2 yıldan beri var olduğunu dile getiren Eski Başkan Berna Gözbaşı, kendisinin sistematik bir biçimde bilinçli ve art niyetli olarak yıpratılmaya çalışıldığını söyledi.

***

Bir yandan Kayserispor’un sportif transferleri ve bu transferler üzerinden çalındığı iddia edilen Milyonlarca Avro para iddiaları, diğer yandan Kayserispor As Başkanı Nurettin Açıkalın’ın Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, TOKİ, Kayseri Büyükşehir Belediyesi gibi kamu kurumlarından Kayserispor’u bahane ederek aldığı iddia edilen 10-11 Milyar TL’yi bulan devasa ihaleler…

Kayserispor Başkanı İmam Ali Çamlı’nın “Kardeşim” dediği Yahyalılı hemşerisi Eski Başkan Berna Gözbaşı ile tüm Türkiye kamuoyuna yansıyan bu kavgası, Kayserispor’daki yıllardır süregelen yolsuzluk lağımının da adeta patlamasına neden oldu.

Kayserispor’a transfer edilen veya satılan futbolcular üzerinden götürüldüğü iddia edilen paraların nerelere gittiği elbette sorgulanmalı ama benim üzerinde durduğum en önemli konu bu değil.

Kayserispor Eski Başkanı Berna Gözbaşı, Ali Çamlı’nın adeta sağ kolu olan As Başkan Nurettin Açıkalın hakkında ortaya attığı iddialar yenilir yutulur gibi değildir.

Yaşanan kavga üzerine; Kayserispor Eski Başkanı Berna Gözbaşı’nın Nurettin Açıkalın hakkında yaptığı o çarpıcı açıklama aynen şöyle:

Nurettin Açıkalın bende para verdim diyorsun ama ben senin gibi Kayserispor için tarafına verilen milyarlarca liralık ihale alıp vermedim. Kayserispor tarihinin en şanslı, kulüpten dolayı en zengin olan yöneticisi olarak tarihe geçtin. Kamuoyunda kendi yönetiminizin dillendirdiği 10-11 milyarlık ihaleleri de açıklayacak mısınız? 200- 250 milyon lirayı kulübe aktarmışsınız eh bir zahmet…Kalan milyarların akıbetini tüm kamuoyu gibi ben de merak ediyorum, zira Kayserispor üzerinden getirim elde edip, bizim 25 yıllık emeğimizle ülke ekonomisine katma değer sağlayan, ihracat yapan, istihdam sağlayan sıfırdan gelen bir KADIN girişimci iş insanı olarak kendini benimle eşitlemen akıl tutulmasıdır.

Berna Gözbaşı’nın bu açıklamaları, üzerinde ciddiyetle durulması gereken bir konu ve çok çarpıcı iddialardır!

Bu açıklamalardan şu sonuç çıkıyor; Kayserispor zor durumda diye, devletin kamu kurumlarından tüyü bitmemiş yetim hakkı olan toplamda 11 Milyar TL’lik ihaleler alınmış, karşılığında Kayserispor’a 250 Milyon TL para verilmiş!

Kim tarafından?

Kayserispor As Başkanı Nurettin Açıkalın tarafından?

Vay be…

Paranın büyüklüğüne bakar mısınız?

Ortada dönen paranın miktarı, Kayserispor’daki kavganın dozunda da sanırım belirleyici oluyor! 

***

Kayserispor Eski Başkanı Berna Gözbaşı’nın bu açıklamalarının ardından, bir gazeteci olarak As Başkan Nurettin Açıkalın hakkında küçük çaplı bir araştırma yaptım.

Kayserispor’a As Başkan olmadan önce mütevazi bir yaşam tarzı sergilediğini öğrendiğim Nurettin Açıkalın’ın, geçtiğimiz aylarda altına değeri yaklaşık 20 milyon (Eski Parayla Trilyon) TL’yi bulduğu belirtilen MERCEDES S400d LONG 4 MATIC marka siyah renkli otomobil çektiğini öğrendim. 

Aynı Kayserispor As Başkanı Nurettin Açıkalın’ın ayrıca,  Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin açtığı bir ihale ile de, her birinin değeri 250 milyon TL’yi bulduğu iddia edilen 2 adet benzin istasyonu arazisi aldığının bilgisine ulaştım.

Anlayacağınız, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Kayserispor As Başkanı Nurettin Açıkalın’ın sahibi veya ortağı olduğu şirketlere ihale yoluyla yaklaşık 500 milyon TL değerinde 2 adet benzin istasyonu arazisi vermiş!

Bana yansıyan bu çarpıcı iddiayı ise, sorumlu gazetecilik gereği Kayserispor As Başkanı Nurettin Açıkalın’ı telefonla arayarak sordum.

Sorduğum bu soru karşısında telefonda sesi titreyen As Başkan Nurettin Açıkalın, bana söz konusu petrol istasyonlarını kendisinin değil, kardeşlerinin aldığını söyledi.

Araştırmalarımı biraz daha derinleştirdiğimde ise aynı Kayserispor As Başkanı Nurettin Açıkalın’ın, hemşerimiz Mehmet Özhaseki’nin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı döneminde deprem bölgesi olan Kahramanmaraş da da,  çok büyük çaplı konut ve alt yapı ihaleleri aldığı ortaya çıktı.

Ben kamu yararı gözetmekle vazifeli bir gazeteci olarak, Türkiye Cumhuriyeti’nin yetim hakkını gözeten Bağımsız Cumhuriyet Savcılarına sesleniyorum; Kayserispor As Başkanı Nurettin Açıkalın’ın sahibi veya ortağı olduğu tüm şirketlerce kamu kurumlarından alınan bütün ihaleler, Berna Gözbaşı’nın bu açıklamaları üzerine acilen didik didik incelemeye alınmalı.

MASAK, hem Kayserispor’un hesaplarını hem de Kayserispor üzerinden ihaleler koparan Nurettin Açıkalın’ı çok geçmeden mercek altına almalı.

  ***

Kayserispor özelinde memlekette bunlar yaşanırken, şimdi dümenden istifa eden esasında ise aklınca Bakan Mehmet Özhaseki’nin bakanlığı bırakması sonrası, blöf yapıp kendisine yeni sahip bulmaya çalışan Kayserispor’un Başkanı Küfürbaz Emekli İmam Ali Çamlı’ya yönelik birkaç kelam etmezsem olmaz değil mi?

Eyy Kayseri halkı!

Eyyy Kayserispor Camiası!

Eyyy Kayseri’yi yönettiğini, Kayseri’ye sahip çıktığını iddia eden etkili ve yetkililer!

Son bir ay içerisinde, memleketim Kayseri’nin ve en değerli markamız Kayserispor’un yaşadığı şu skandallar karşısında hala kulağınızın üzerine yatacak mısınız?

Lütfen birileri acilen Kayserispor’a sahip çıksın…

Kayseri’ye sahip çıkmak, Kayserispor’a sahip çıkmakla başlar!           

Öyle tescillenen “Sevdamız Kayseri” sloganın arkasına sığınıp Kayserispor üzerinden para aşırmak, yolsuzluk yapanlara göz yummak, Kayseri’yi ve Kayserispor’u sevmek olamaz!

***

Biliyorum bu yazımı okuyan her biriniz benim gibi isyan ediyor, “Allah aşkına Kayserispor’a sahip çıkacak aklı başında bir adam yok mu?” diye yakınıyorsunuzdur!  

Kayserispor şeffaf bir şekilde yönetilirse, bu memlekette Kayserispor’a sahip çıkabilecek yüzlerce babayiğit çıkar!

Türkiye kamuoyunun önüne hiç utanmadan ve sıkılmadan “Babayiğit” diye sunduğunuz Berna Gözbaşı’na her şeyden öte bir anneye, bir kadına  bu muameleyi reva görenler, bu memlekete ne verebilir?

Siz, Berna Gözbaşı’nın Nurettin Açıkalın hakkında ortaya attığı iddialara yanıt verin!

Sahadaki futboldan çok anlamam ama bana göre Kayserispor’daki sorun aslında Başkan veya yönetici sorunu değil, sistem sorunudur!

Kayserispor için geçtiğimiz dönemlerde Başkan adaylığını açıklayan İş Adamı Sedat Kılınç’un başına gelenlerin çok ciddi bir biçimde irdelenmesi gerekmektedir!

Sedat Kılınç gibi memlekete binlerce konut yapan bir iş adamı ortaya çıkıyor, “Kayserispor’u ben daha iyi yönetirim” deyip aday olmak istiyor!

Sedat Kılınç’ın bu talebi gayet demokratik değil mi?

Bu memlekette değil işte!

Kayserispor’a tonla bağış yapan adamcağız (Sedat Kılınç), bırakın Başkan olmayı Kayserispor’a üye dahi olamıyor iyi mi?

8 Eylül 2024’de yapılması Kayserispor Olağanüstü Kongresi yine her zaman olduğu çoğunluk sağlanamadığı gerekçesiyle 15 Eylül 2024 Pazar gününe ertelendi.           

Bu şehir de 25 yıllık gazeteciyim Kayserispor’un yeterli çoğunlukla Genel Kurul Toplantısı yaptığına hiç şahit olmadım.

Hal böyle olunca, Kayserispor kongresinde alınan kararlar, sınırlı sayıdaki delegeyle yani sen, ben, bizim oğlan mantığıyla alınıyor.

Kayserispor’u milyonlarca Avro borç yükü altına sokan Ali Çamlı gibi Kulüp Başkanları da o genel kurullardaki 3-5 kişilik delegenin el kaldırıp indirmesiyle aklanıp ibra ediliyor!

Günün sonunda 95 milyon Avro’luk borç yükü ise Kayserispor hanesine yazılıyor!

Demokrasi, bunun neresinde?

Denetim nerede?

Böyle bir kulüp olabilir mi?

***

Kayserispor Başkanı Ali Çamlı’nın basın toplantısında şov haline getirdiği 96 bin 250 Euro'luk bağış mevzusuna gelelim!

Neymiş efendim ; Ali Çamlı Kemen transferinde hata yapmış da Kayserispor Kulübü zarara uğramış, bu zararı ise Ali Çamlı kendi cebinden karşılamış…

Kayserispor Başkanı aynı zamanda Emekli İmam olan Ali Çamlı’nın şu duyarlılığına bakar mısınız?

Vayyy be gözlerim yaşardı, çok duygulandım (!)

Mevzuları bilmesek, adam harbiden milleti ayakta uyutacak?

Sen Kayserispor kulübünü 95 Milyon Avro borca sokmuşun,  96 bin 250 Euro'luk bağış yapıp yırtabileceğini mi sanıyorsun?

Hani yüzlerce dosya çözüp Kayserispor’un kurtarıcısı olmuştun?
 

Ne oldu?

Çözdüğünü iddia edip övüne övüne bitiremediğin dosyalar neticesinde Kayserispor Kulübü’nün borcu hiç eksilmedi mi?

Kayserispor Başkanı Ali Çamlı’nın şu an Kayserispor’a bıraktığı borç yükü Türk Lirası cinsinden hesaplanırsa tam tamına 3 milyar 515 milyon TL’dir!

Yaklaşık 1 Milyon 500 bin kişiye 16 ilçede hizmet veren Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin 2024 yılı bütçesi 11 milyar TL!

Paranın büyüklüğünü varın siz kıyas edin!

Yani anlayacağınız Ali Çamlı, Kayserispor Kulübünü 3 milyar 515 milyon TL borçlandırıp istifa ediyor, istifa ederken de 3 milyon 552 bin TL’lik bir hata yaptığını bu hatasının ceremesini kendisinin çektiğini söylüyor!

Vay beee…

Şu duyarlılığa bakar mısınız, gözlerim yaşardı!

Siz bu milleti yani Kayseri halkını aptal falan mı zannediyorsunuz?

Adamdaki pişkinliğe bakar mısınız?

Hiç sıkılmadan bir de 96 bin Avro’luk tüy dikiyor!

Yersen! 

Kayserispor Başkanı Ali Çamlı, elindeki Genel Kurul kozuyla blöf yapıp adeta el bombasının pimini çekip orta yere bıraktı.

15 Eylül 2024 Pazar günü Kadir Has Kongre Merkezi’nde neler yaşanacak, hep birlikte görüp izleyeceğiz.

Yaşanan bu olumsuz gelişmelerin ardından, inşallah Kayserispor LİG de kalır, 3 milyar 515 milyon TL borca batan Kayserispor A.Ş de batırılmak zorunda bırakılmaz!

NOT: Bir sonraki köşe yazımda; Fenerbahçe Kulüp Başkanı Ali Koç ile, Çevre Şehircilik Eski Bakanı Mehmet Özhaseki ve Kayserispor Kulüp Başkanı Ali Çamlı arasında yaşananlara değineceğim. Ali Koç MHP Lideri Devlet Bahçeli’ye neden gitti?  Ali Koç’un ardından Ali Çamlı MHP Lideri Devlet Bahçeli’ye neden gitti? Ali Çamlı Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un kapısını neden aşındırıyor bunlara açıklık getireceğim.