Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kayseri Milletvekili Aşkın Genç, TBMM Genel Kurulu’nda Milli Eğitim Bakanlığı 2025 yılı bütçe görüşmelerinde yaptığı konuşmada, Kayseri’deki okulların temizlik durumlarına dikkat ederek, “Tasarruf tedbirleri kapsamında temizlik görevlileri artık sadece iki gün okullara geliyor. Bu durum salgın hastalıkların artabileceği kış aylarında ciddi riskler oluşturmaktadır. Kayseri'deki okulların temizlik ve ısınma ihtiyaçlarının acilen karşılanması gerekmektedir. Kayseri'de sınıf birleştirmeleri ve yetersiz okul kapasitesi nedeniyle Anadolu liselerinde sınıf mevcutları 45- 50 kişiye kadar çıkmış durumda. Bu yığılmayı önlemek için yeni okul ve derslik projeleri başlatmayı düşünüyor muyuz?” dedi.
CHP Kayseri Milletvekili Aşkın Genç, TBMM Genel Kurulu’nda Milli Eğitim Bakanlığı 2025 yılı bütçe görüşmelerinde yaptığı konuşmada 6 Şubat depremlerinden sonra kapatılan Besime Özderici ve Kadir Has Ortaokulları’nın hala eğitime açık olmamasının çok ciddi mağduriyetler yarattığını belirtti.
Tasarruf tedbirleri kapsamında temizlik görevlilerinin iki gün okullara gelmesinin salgın hastalıkları arttıracağı ve ciddi riskler oluşturacağını söyleyen Vekil Genç, “Tasarruf tedbirleri kapsamında temizlik görevlileri artık sadece iki gün okullara geliyor. Bu durum salgın hastalıkların artabileceği kış aylarında ciddi riskler oluşturmaktadır. Kayseri'deki okulların temizlik ve ısınma ihtiyaçlarının acilen karşılanması gerekmektedir. Yine tasarruf tedbirleri nedeniyle sınıf birleştirmelerine gidildi ve bu uygulama sonucunda norm fazlası olan öğretmenler resen atandı. Bu durum öğretmenlerin aile bütünlüğünü derinden etkilemektedir. Yine 6 Şubat depremlerinden sonra kapatılan iki büyük mahallemizin iki önemli ortaokulu Besime Özderici ve Kadir Has Ortaokulları'nın hala eğitime açılamamış olması çok ciddi mağduriyetler yaratmaktadır. Bu konuda bakanlığı acilen göreve davet ediyoruz.” diye konuştu.
‘SINIF BİRLEŞTİRMELERİ VE YETERSİZ OKUL KAPASİTESİ’
Milletvekili Genç, “Milli Eğitim Bakanı Sayın Yusuf Tekin'e sormak istiyorum. Kayseri'de sınıf birleştirmeleri ve yetersiz okul kapasitesi nedeniyle Anadolu liselerinde sınıf mevcutları 45- 50 kişiye kadar çıkmış durumda. Bu yığılmayı önlemek için yeni okul ve derslik projeleri başlatmayı düşünüyor muyuz? Kayseri'de okullaşma oranını arttırmak için şu an hangi çalışmalar yürütülüyor?” dedi.
‘KAYSERİ HALKI TAM GÜN EĞİTİME GEÇİŞ TALEP EDİYOR’
Tam gün eğitime geçiş için gerekli altyapı ve okul inşaatları hakkında konuşan Vekil Genç şöyle söyledi; Kayseri halkı tam gün eğitime geçti talep ediyor. Tam Bugün eğitime geçiş için gerekli altyapı ve okul inşaatlarına ne zaman başlanacak? Kayseri'de tam gün eğitime ne zaman geçileceğiyle ilgili net bir takvim oluşturulacak mı? Son olarak Kayseri'ye 20 kişilik yetersiz bir öğretmen evi asla yakışmıyor. Öğretmenlerimizin ihtiyaçlarına cevap verecek modern ve donanımlı bir öğretmenevi inşa etmeyi planlıyor musunuz? Eğer böyle bir proje varsa ne zaman hayata geçileceğini açıklayabilir misiniz?