Kayseri’de Avrupa Birliği tarafından finanse edilen Sağlık Turizmi ve Hippoterapi Proje Açılış Toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıya; Vali Yardımcısı Erkan Kaçmaz, Kayseri Sağlık Turizmi Derneği Başkanı Mustafa Ragıp Adıgüzel, Uluslararası Sağlık Turizmi Enstitüsü Başkanı Fatih Seyran, dernek üyeleri ve sektör alanında uzman proje ortakları katıldı. Burada konuşan KAYSATUR Başkanı Adıgüzel; "Hipoterapi bana göre bir geleneksel tıp diyebilirim. Zaten at ile insan arasında mutlak bir bağ var. Ama bunu ben duyduğumda Gazi'lerimizin bunu fizik tedavi olarak kullanabilmesi, eğitimli at, fizyoterapist ve psikolog eşliğinde bunu alıyor olması, aynı zamanda down sendromu ve birçok fiziki engel konusunda bu eğitimleri alıyor olması beni oradan cezbetti ve projemize Hipoterapiyi de ekledik" dedi.
Kayseri’de Avrupa Birliği tarafından finanse edilen Sağlık Turizmi ve Hippoterapi Proje Açılış Toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıya; Vali Yardımcısı Erkan Kaçmaz, Kayseri Sağlık Turizmi Derneği Başkanı Mustafa Ragıp Adıgüzel, Uluslararası Sağlık Turizmi Enstitüsü Başkanı Fatih Seyran, dernek üyeleri ve sektör alanında uzman proje ortakları katıldı. Burada konuşan KAYSATUR Başkanı Adıgüzel; "Yıllardır Avrupa Birliği projeleri yapıyoruz. Bugün de bir Avrupa Birliği projesiyle karşınızdayız. Dedik ki sivil toplum kuruluşu olalım ve bu alanda şehrimizi sağlık turizmine hazırlayalım. Kayseri'nin hem Erciyes'i kış turizmi hem yaz turizmi oldukça aslında cezbedici. Yani bir Göbeklitepe'ye eş. Diğer tarafta Kapadokya'nın kapısıyız. Soğanlı ve Erdemli köyümüzün Kapadokya kabul edilmesi de bizi mutlu etti. Misafirlerimize Kapadokya gezisi dediğim zaman onlar daha çok Nevşehir tarafı diye algıladılar ama bizim için de, Kayseri için de milliyetçi bir Kapadokya Yeşihisar'da Erdemli diye düşünüyoruz. Kayseri'nin turizmi oldukça zengin. Bunu biraz daha belki dijital içerik hastanelerimiz ve tanıtım çalışmalarıyla bir araya getirmeliyiz. Turizm acentelerimiz çok iyi çalışıyor. Erciyes'te bunun sonuçlarını görüyoruz. Hastanelerimiz çok modern, çok iyi durumdalar. Bu hem kamu hastanelerimizde hem de özel hastanelerimizde çok modern hale geldik. Erciyes Üniversitesi'ne bakarsanız bugün robotik cerrahiye kadar Kayserimiz ileri bir seviyeye gelmiş durumda. Tek yapmamız gereken satış yapmak. Tabi projemizin içerisinde bir de hipoterapi var. Biz hippoterapiyi tanımıyorduk. Hipoterapi bana göre bir geleneksel tıp diyebilirim. Zaten at ile insan arasında mutlak bir bağ var. Ama bunu ben duyduğumda Gazi'lerimizin bunu fizik tedavi olarak kullanabilmesi, eğitimli at, fizyoterapist ve psikolog eşliğinde bunu alıyor olması, aynı zamanda down sendromu ve birçok fiziki engel konusunda bu eğitimleri alıyor olması beni oradan cezbetti ve projemize Hipoterapiyi de ekledik. Kayseri Sağlık Turizmi Derneğimizin şu an mevcutta onayda bekleyen ve onaylanan projesi var. Yazılan dört projesi daha var. Bunu projelerle büyüteceğiz" ifadelerini kullandı.
'ÜLKEMİZİN SAĞLIK TURİZMİ BOYUTUNDA CİDDİ POTANSİYELİ VAR'
Türkiye'nin Turizm anlamında ciddi potansiyeli oldğunu vurgulayan Vali Kaçmaz, şöyle konuştu; "Malumunuz olduğu üzere ülkemiz turizm anlamında ciddi bir noktada ve ciddi potansiyeli olan ve bunu da işlemeye devam eden bir ülke. 2023 itibariyle 55-56 milyar dolarlık bir turizm geliriyle ilk 5 ilk 6'ları zorlayan bir ülkeyiz. Bunun içinde de Kayseri olarak da bizler farklı anlamda turizmi nasıl canlandırırız, daha nasıl bir noktaya getiririz noktasında tüm paydaşlarla ortak bir kaygıyla hareket ediyoruz. Bunun içinde de turizmin artık çok çeşitlendiği, sadece denizin inanç, tarih veya farklı doğa özelinde değil işin bir de sağlık turizmi boyutunda ciddi bir potansiyel ve bir ivme var. Bunu da inşallah yine şehrimiz Kayserimiz özelinde biz bu potansiyeli şehrimizin ciddi kurumlarıyla, kuruluşlarıyla ortak bir kaygıyla, ortak bir çabayla nereye getirebiliriz yine hep beraber mücadelesini veriyoruz. Bugün de böyle güzel bir projeyle taçlandırıyoruz bunu. Bu projenin başta Kayserimize ve tüm ülkemize hayırlar getirmesini ben temenni ediyorum."