İYİ Parti GİK üyesi Kazım Yücel, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Cami Kebir'de bekletilen kentsel dönüşümün bölge esnafını mağdur ettiğini ve esnafın satış yapamadığını belirterek; “Bölge esnafının tedirgin edildiğini ve Cami Kebir'in acilen yapılaşması gerektiğini dile getiren, İYİ Parti GİK üyesi Kazım Yücel; "Dört yıl kadar önce büyükşehir belediye meclisinde cami kebiri yenileyeceğiz, kentsel dönüşüme alacağız, buradaki tarihi anıtlarla birleştireceğiz, şehrimizi güzelleştireceğiz dediniz. bizde, İYİ Parti olarak bu konuya katkı sağlamıştık. Demiştik ki, buranın altı madem kaldırılacak, komple otopark olsun. AVM'ye gitmek yerine, şehir meydanındaki Cami Kebir'i ziyarete gelen esnaflara, arkadaşlarımız veya şehir dışından gelenler olsun demiştik. O dönemde bu noktada bir okul vardı. Okul en kolayıydı, hemen okulu kaldırdılar, onun üzerine yapılaşmayı koydular, buradaki esnaf arkadaşlarımızın 20-30'unu buraya taşıyacaklar. Bu iş çözülmez, bakın Cami Kebir gerçekten Kayseri'nin ticaretinin döndüğü merkezi, buradaki esnafları kaygı da bırakmamak lazım. Kiraya verecekse veremiyor, satacaksa satamıyor, ne olacağını bilemiyor. Hızı bir şekilde Cami Kebir'in yenilenmesi için harekete geçmek lazım. Dört yılda gelinen nokta bir müteahhitin dört ayda yapacağı bir yapılaşma da okul arazisine. Buranın acilen kaldırılıp gerçekten Kayseri'ye yakışır bir şekilde yapılaşması lazım" şeklinde konuştu. 

13 yaşındaki H.S.D.’nin yaşamını yitirdiği olayda sanıkların yargılanmasına devam edildi 13 yaşındaki H.S.D.’nin yaşamını yitirdiği olayda sanıkların yargılanmasına devam edildi

Öte yandan bekletilen kentsel dönüşüm nedeniyle satış yapamayan bölge esnafının ticarete küstüğünü de dile getirerek eleştirilerde bulunan İYİ Parti GİK üyesi Yücel; "Bu konuda bir çalışma var mı diye baktığımızda kaplumbağa hızında bir tempo var. Ama önünüzde dört buçuk yılınız var. Bu dört buçuk yılda Cami Kebir esnafı yenilenmez ve buranın altı otopark olmazsa, sadece üstteki yapılardan birkaç tanesi değişecek olursa Sahabiye Mahallesi'nden farkı yok. Oraya da 10 yıl dediniz; 10 yılda, 18'de 1'ini yaptınız. Yapamıyorsunuz, esnafı tedirgin ediyorsunuz. Esnaf, buraya kentsel dönüşüm tedbirleri konuldu, satışını yapamıyor, kredi alamıyor, mağduriyetler var. Burada yüksek katlı binaları,  Hastane Caddesi üzerindeki Karayolları yerine taşıyacağız dediniz. Orada da bir hareket yok, burada da bir hareket yok. Cami Kebir değişmezse şehrin tarihi değişmez. Cami Kebir'deki esnaflar Kayseri'nin tüccarlar anlamında can damarı, atar damarı, ama bu insanları nerdeyse ticarete küstürdünüz. Ne alışveriş yapan, ne de yeni yatırım yapan var. Dört yıl önce bu kararı alırken, hızla hayata geçireceğiz demiştiniz. Dört yılda yapacağınız, bir müteaahit'in dört ayda yapacağı dükkan sayısı mıdır? Cami Kebir deyince, Meydan'dan başlıyor, Düvenönü'ne, Düvenönü'den, Kiçikapı'ya kadar olan bir alandan bahsettiniz. Bu tempoyla, bu hızla, bu şehirde değişim olmaz. Buna bir hız vererek, buradaki insanların rahatlatacaksınız. Satan satacak, kirayı veren rahatlıkla verebilecek. Bu şehir böyle değişecek. Ama sizin elinizde bu şehir maalesef değişmiyor" diye konuştu.