Emekli maaşının iki katını veren var Emekli maaşının iki katını veren var

ING'den dolarda yükseliş beklentisi

Dolar, ABD'de faiz indirimlerinin kademeli gerçekleştirileceği beklentilerinin desteğiyle iki ayın zirvesine yakın işlem gördü.

ING analisti Francesco Pesole, yaklaşan ABD başkanlık seçimlerinin doları daha da yükseltebileceğini belirtti.

Pesole, Donald Trump’ın zaferi durumunda, gümrük vergilerinin artırılması riskinin bu beklentide etkili olduğunu vurguladı.

FED YETKİLİLERİNDEN FAİZ AÇIKLAMALARI

CME FedWatch tool'a göre piyasalar Fed'in gelecek ay yüzde 96 olasılıkla 25 baz puan büyüklüğünde faiz indirimine gideceğini fiyatlıyorlar.

Piyasa fiyatlandırması bu yıl toplamda 50 baz puanlık gevşemeyi hala güçlü bir şekilde destekliyor, ancak Fed yetkililerinin dün geceki açıklamaları şahin eğilimliydi.

Atlanta Fed Başkanı Raphael Bostic, bu yıl için sadece 25 baz puanlık bir faiz indirimi planladığını söylerken, San Francisco Fed Başkanı Mary Daly tahminler tutarsa bu yıl bir veya iki faiz indirimi daha öngördüğünü kaydetti.

DOLARDA SON DURUM

Euro, dolar karşısında 2 Ağustos'tan bu yana en düşük seviyesine düştü. Euro yüzde 0,1 daha düşerek 1,0883 dolara geriledi.

20 Ağustos'tan bu yana ilk kez 1,30 dolar seviyesinin altına gerileyen sterlin, dolara karşı yüzde 0,65 değer kaybederek 1,2988 dolara kadar düştü.

Dolar, yüzde 0,1 artışla 149,345 yene yükselirken 1 Ağustos'tan bu yana en güçlü seviyeye ulaştı.

Dolar/TL ise dün günü yüzde 0,2 azalışla 34,21'den tamamlamasının ardından yeni günde 34,23 seviyesinde hareket ediyor.

Editör: Ezgi Binboğa