SİYASET

İmamoğlu'ndan 'cumhurbaşkanlığı adaylığı' açıklaması

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, hem CHP'nin bugünkü toplantısı hem de İstinaf'tan hakkında siyasi yasak çıkarsa Cumhurbaşkanlığı adaylığını açıklayacağı iddialarına yanıt verdi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu Sancaktepe'de Kent Lokantası açılışını gerçekleştirdi.

Burada gazetecilerin sorularına yanıtlayan İmamoğlu, 'ahmak davası' ile ilgili açıklamalarda bulundu.

İmamoğlu, "Son günlerde gelişen, tartışılan ve olmaması gereken bir dava… Tam bir sefillik diyorum ben buna. Burada bunu konuşmak bile kötü hissettiriyor. Elbette bu siyasi bir konu ve partimizi ilgilendiren bir konu. Genel Başkanımız bunun parti düzeyinde konuşulmasını uygun gördü. Benim Emirgan’da başka görüşmelerim vardı, çıkarken onlara da selam verdim, ‘Kolay gelsin’ dedim. Detaylarını Genel Başkanımız paylaşacaktır" ifadelerini kullandı.

MANSUR YAVAŞ AÇIKLAMASI

Bağımsız Ankara Milletvekili Yüksel Arslan'ın "Tek derdi kendi kariyeri ve ona çizilen rotada yürümek olana, 'Proje Çocuk' denir" paylaşımı hakkında da görüşleri sorulan İmamoğlu, "Mansur Yavaş gereken cevabı vermiştir"  ifadelerini kullandı.

"AHMAK" DAVASI

İstanbul Anadolu 7. Asliye Ceza Mahkemesi, İmamoğlu'nun 2019 yerel seçimleri sürecinde bazı YSK üyelerine "ahmak" dediği iddiasıyla açılan davada 2 yıl 7 ay 15 gün hapis ve 5 yıl siyasi yasak cezası vermiş, karar istinaf mahkemesine taşınmıştı.