Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, hayat pahalılığının en net bir şekilde görüldüğü pazaryerlerinde, vatandaşın sorun ve taleplerini dinlemeye devam ediyor. 

Niğde Merkez, Bor, Altunhisar ve Çiftlik ilçesindeki pazaryerinde, pazarcı esnafı ve alışveriş için gelen vatandaşlarla bir araya gelen Gürer, büyük ilgi gördü. 

Gürer’e dert yanan pazarcı esnafı ve vatandaşların anlattıkları, ülkemizin ekonomide geldiği noktayı gözler önüne serdi. 

11 LİRAYA ALIP 10 LİRAYA SATIYOR AMA YİNE DE ALAN YOK 

Bir esnaf, 11 liraya aldığı soğanı 10 liraya satmak zorunda kaldığını belirterek, “Bu fiyata bile satamıyor, ben bu işin içinde nasıl çıkacağım?” diyerek, yaşadığı sorunu anlattı. 

ALIŞVERİŞ YAPAMADAN GİDENLERİN SAYISI AZ DEĞİL 

Başka bir esnaf ise pazaryerlerindeki eski kalabalığın olmadığını, gelenlerin de alışveriş yapmaktan çok, sadece etiketlere bakıp  ihtiyacı kadar olanı alıp gitmeyi tercihe ettiğini vurguladı ve “Millet geliyor ama alışveriş yapmaktan zorlanıp gidiyor. Mazot 37 lira, gübrenin tonu 15 bin lirayı geçti. Patates tarlada 10 lira olacak. Tüccar 7 lira verirse bu millet ne yapacak?” dedi. 

Pazaryerinde Ö.Fethi Gürer’e tarımsal maliyet artışlarıyla ilgili sorunları aktaran bir üretici ise “Patates 10 lira olsa bile kurtarmaz. Sulama suyunun saati 250 lira olmuş. Gübreyi tek tek çuvalla almaya başladık, toplu alamıyoruz” diye konuştu. 

FİLENİN YARISI BOŞ

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı'ndan 'çözüm süreci' açıklaması: Olmaz, olamaz Cumhurbaşkanı Başdanışmanı'ndan 'çözüm süreci' açıklaması: Olmaz, olamaz

CHP Niğde Milletvekili  Ö.Fethi Gürer’e, pazaryerinin çıkışında yarısı boş kalan çantasını gösteren bir vatandaş ise “Para yok, bir şey alamıyoruz. 2 kilo domates, 2 kilo salatalık, 1 kilo kiraz aldım gidiyorum. Pazar, geçen seneye göre çok pahalı. Nasıl geçineceğiz bilmiyorum. Geçinmek zor. Eşim emekli ama maaşı çok düşük olduğu için yetmiyor” ifadelerin kullandı. 

BIKTIK BU İKTİDARDAN 

Pazaryerinde CHP Milletvekili Gürer’e dert yanan bir vatandaş ise mevcut siyasi iktidardan ülke olarak bıktıklarını belirterek, “Biz nereye gidelim, mezara mı gidelim? Burada binbir çeşit mal satılıyor; canımızın istediğini alıp yiyemiyoruz. Bu vücut nereden alacak gıdasını?” diye sordu. 

AKP’YE BİR DAHA OY VERMEM 

Pazaryerine 1500 lira ile geldiğini, çıkarken cebinde 200 lira kaldığını söyleyen emekli bir vatandaş ise “Bu ne yahu, olmuyor böyle! Bu hayat değil, yazık, vallahi yazık. Ben AK Partiliyim ama bundan sonra AK Parti’ye oy vermem. Ocakça bana zam verecek, martta oy isteyecek, verirsem şerefsizim” diyerek tepkisini dile getirdi.

İKİNCİ EL ELBİSE DEVRİ…

CHP’li vekil. Ö.Fethi Gürer’in ziyaret ettiği terzi ise ülkenin içinde bulunduğu ekonomik krizi özetleyen ifadeler kullandı. İnsanların alım gücünün düştüğünü söyleyen terzi, “Elbise tamiratı arttı, insanlar artık yeni elbise alamıyor, tamirata getiriyor. Giymediklerini, giymeye başladılar. Hatta ikinci el elbise alıp. Burada tamir ettirip giyenler var” diye konuştu.

CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer ise pazaryerinde, vatandaşların pahalılık nedeniyle alışveriş yapamamaktan, pazarcı esnafının ise satış yapamamaktan yakındığını aktardı. Gürer, “Marketlere göre fiyatlar daha makul olsa da mevsiminde dahi sebze ve meyve fiyatlar düşmedi. Kış aylarında fiyatlar nereye erecek varın düşünün” dedi.

SEÇİMDEN SONRA İĞNEDEN İPLİĞE HER ŞEYE AŞIRI ZAM GELDİ

Pazaryerlerindeki tezgah açan esnaf sayısını da giderek azalacağına dikkat çeken CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “Pazardaki yangın, mutfaklara yansıdı. Seçimden sonra başta akaryakıt ve temel gıda ürünleri olmak üzere iğneden ipliğe her şeye zam geldi. Girdi maliyetleri artıyor. Nakliye ise her ürün fiyatını artırıyor. Vatandaş bunalmış durumda. İnsanlar pazarda alışveriş yapamıyor.  Market dahada yüksek fiyatlar ile ürün satıyor. Emekli maaş artışı da yapılmadı. Sabit gelirlinin geliri artmadığı için artan hayat pahalılığı karşısında eziliyor. Vatandaşın Filenin yarısı bile dolmuyor. Özellikle sabit ve dar gelirliler ile emeklilerin durumu daha giderek daha zorlaşıyor. Üretici gübre, tohum, ilaç, mazot, tarla kirası, işçilik gideri artıkça sorunları katlıyor. Yem fiyatlar artış hayvancılığı tehdit ediyor ” diyerek, ekonomide yaşanan sorunlar dikkat çekti.