SİYASET

Erdoğan'dan HÜDA PAR'a Anayasa Yanıtı

Erdoğan'dan HÜDA PAR'a anayasa yanıtı geldi. Erdoğan, “Anayasa'nın ilk 4 maddesi ile ilgili bizim açımızdan herhangi bir tartışma yoktur. Özellikle Cumhur İttifakı'nın böyle bir sıkıntısı böyle bir derdi yoktur." dedi.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, HÜDA Par Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu'nun "Biz, Anayasa’nın 4'üncü maddesi olmasın diyoruz. 4'üncü madde gelecek nesillerin iradesine ipotek koymaktır" açıklaması sonrası başlayan tartışmalara değindi. Erdoğan, "Anayasa'nın ilk 4 maddesi ile ilgili bizim açımızdan herhangi bir tartışma yoktur. Özellikle Cumhur ittifakının böyle bir sıkıntısı böyle bir derdi yoktur." diye konuştu. 

YENİ ANAYASA AÇIKLAMASI

Erdoğan şu ifadelere yer verdi:

-Yeni anayasa ihtiyacını sık sık dile getiriyoruz. Siviller eliyle yapılmış, tamamen sivil iradenin ürünü bir Anayasa 15 Temmuz gecesi göğsünü tanklara siper eden kahraman milletimize karşı borcumuzdur. Milletimizi yeni, sivil ve kuşatıcı bir anayasa ile buluşturma irademizi farklı vesilelerle çok net biçimde ortaya koyduk. 

"KIRMIZI ÇİZGİLERİMİZİ DEFALARCA İZAH ETTİK"

Yeni anayasadan neyi murad ettiğimizi, kırmızı çizgilerimizin neler olduğunu da şüpheye mahal bırakmayacak şekilde defalarca izah ettik. Demokratik siyasette düşüncenin ifade edilmesinde elbette engel olunamaz. Şiddeti teşvik etmediği, terörü övmediği, hakarete varmadığı sürece katılmasak ve doğru bulmasak dahi farklı fikirlere müsamaha ile yaklaşmak zorundayız. 

"MAKSİMALİST SÖYLEMLER ANAYASA TARTIŞMALARINA KET VURUYOR"

-Maksimalist söylemlerin anayasa tartışmalarına katkı sunmak yerine bilakis ket vuracağını düşünüyoruz.

HÜDA PAR'A YANIT: İLK 4 MADDEYLE İLGİLİ TARTIŞMA YOK

-Tekrar altını çizerek söylüyorum. Anayasa'nın ilk 4 maddesiyle ilgili bizim açımızdan herhangi bir tartışma yoktur. Özellikle Cumhur İttifakı'nın böyle bir sıkıntısı ve derdi yoktur. Partimizin bu konudaki duruşu, tutumu, yaklaşımı gayet açıktır. 

-Biz mümkün olan en geniş toplumsal mutabakatla yeni anayasa sürecini yönetmek ve başarıyla neticelendirmek arzusundayız. 

"TÜRKİYE'NİN ÖNÜNÜ AÇMAK İSTİYORUZ"

-Milletimizi darbe anayasasından kurtarmak, Türkiye'nin önünü açmak istiyoruz. Siyaset kurumunun da yapıcı ve mutedil yaklaşması gerektiğine inanıyoruz.

-Siyaset kurumunun da yapıcı ve mutedil yaklaşması gerektiğine inanıyoruz