Milyonlarca emeklinin gözü kulağı bugün Beştepe'de gerçekleşecek emekli zammı zirvesinde. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in de katılacağı toplantıda en düşük emekli maaşının ve zam oranının belirlenmesi bekleniyor. Kritik zirve öncesi kulisler hareketlendi. En düşük emekli maaşı için masada üç ihtimalin olduğu kaydedilirken, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'ın da geçtiğimiz Kabine Toplantısı'nda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sunum yaptığı belirtildi. Toplantı sonrası en düşük emekli maaşında "Erdoğan" sürprizi gelir mi?

TÜİK AÇIKLADI, ZAM ORANI BELLİ OLDU

TÜİK AÇIKLADI, ZAM ORANI BELLİ OLDU

Milyonlarca emekli ve memurun beklediği veri 3 Temmuz'da açıklandı. Veri sonrası SSK ve Bağ-Kur emeklileri için zam oranı yüzde 24.73, memur ve memur emeklisi içinse yüzde 19.31 oldu.

Kayseri Şeker’in Kârı Eridi Kayseri Şeker’in Kârı Eridi

SIFIR ZAM TEHLİKESİ

 SIFIR ZAM TEHLİKESİ

Oranlar netleşince emeklilerin aklındaki yeni soru en düşük emekli maaşının yükseltilip yükseltilmeyeceğindeydi. Kök maaşı 8 bin TL altında olanları sıfır zam tehlikesi bekleyince hükümetten hamle geldi.

EMEKLİYE EK ZAM İÇİN HÜKÜMET BULUŞUYOR

 EMEKLİYE EK ZAM İÇİN HÜKÜMET BULUŞUYOR

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler ve AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş emekli maaşlarına zam için saat 15.30'da Beştepe'de bir toplantı gerçekleştirecek. Toplantı sonrası yarın Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın zam oranlarını onaylaması bekleniyor. 

MASADAKİ 3 İHTİMAL

 MASADAKİ 3 İHTİMAL

Gazeteci Abdulkadir Selvi, Bakan Işıkhan'ın masasında 3 ihtimalin olduğunu söyledi. Birinci alternatif 11 bin 500 TL, ikinci alternatif 12 bin TL, üçüncü alternatif ise 12 bin 500 TL olarak belirlendi. Çalışma Bakanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığı bu teklifler üzerinden bir çalışma yapacağı dile getiriliyor.

EMEKLİYE REFAH PAYI VERİLECEK Mİ?

EMEKLİYE REFAH PAYI VERİLECEK Mİ?

Bir gazetecinin "Emekliye enflasyon farkının haricinde bir refah payı gündeme gelebilir mi?" sorusu üzerine Bakan Işıkhan, "Şu an gündemimizde yok. Zaten toplu sözleşme gereği yapılacak artışlar olacak. Refah payı ile ilgili şu an bir çalışmamız yok." açıklamasında bulunmuştu.

"2 BİN TL'DEN FAZLA OLABİLİR"

Sözcü TV yayınına katılan ekonomist Oğul Aktuna, zam süreçlerinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın son dakika hamlelerine dikkat çekti.

"2-3 BİN TL OYNAMA OLABİLİR"

"Piyasayı okuduğunuzda böyle bir şey olabilir mi? 2-3 bin TL'lik bir kalem oynatma yapabilirler mi?" sorusuna Aktuna şu yanıtı verdi:

"Evet yapabilirler. Benim gördüğüm toplumu ona hazırlıyorlar. 10 bin lirayı tahmini 12 bin TL yapacaklardır. Enflasyona yakın düzeltme yaptık diyecekler" değerlendirmesini yaptı.

Editör: SELAHATTİN KARAKOÇ