GÜNDEM

CHP'li Bahadır'ın Ardından Avukatı da Darp Edildi

Kayseri'nin Pınarbaşı ilçesinde, CHP'li Şerafettin Bahadır'ın aracı durdurularak darp edilip silahlı saldırıya uğraması sonucu ağır yaralandığı olayın ardından, bugün de Bahadır'ın avukatı Emre Ayan ve oğlu saldırıya maruz kaldı.

Haziran ayında, CHP'li Şerafettin Bahadır, MHP'li Memduh Uzunluoğlu’nun kardeşi Ejder Uzunluoğlu ve adamları tarafından saldırıya uğramış ve tedavisinin ardından sağlığına kavuşmuştu. Ancak bu kez hedef avukatı Emre Ayan ve oğlu oldu.

Ayan, trafikte oğluyla birlikte seyir halindeyken bir trafik tartışması bahanesiyle tehdit edilip darp edildi. Ayan, olayın planlı olduğunu ve trafik meselesi gibi gösterilmeye çalışıldığını belirterek şu ifadeleri kullandı:

"14 yaşındaki oğlumla trafikteyken, bir kadın sürücü aracımı sıkıştırdı. Müdahale etmek için araçtan indiğimde, kadın telefonla birilerini aradı. Kısa süre sonra iki araç daha geldi. İnen şahıslar ismimle hitap ederek ‘Emre Ayan, seninle başka türlü görüşeceğiz’ diyerek tehditte bulundu ve beni oğlumla birlikte darp ettiler."

NE OLMUŞTU? 31 Mart 2024 seçimlerinde, Kayseri’nin Pınarbaşı ilçesinde MHP’nin itirazı üzerine seçim iptal edilip, 2 Haziran’da yeniden yapıldı. CHP’li aday Deniz Yağan 6 bin 783 oy alarak seçimi kazandı. Bahadır, bu süreçte darbedilip ardından silahlı saldırıya uğramıştı. Saldırganların, MHP'li eski belediye başkanı Memduh Uzunluoğlu’nun kardeşi Ejder Uzunluoğlu ve beraberindekiler olduğu belirtilmişti.