GÜNDEM

CHP Lideri Özgür Özel'den Sert Açıklama

CHP Lideri Özgür Özel : “Şunu bilsinler ki; bu yaptıkları ne yiğitliktir ne de mertliktir. Düpedüz acizliktir.”

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Kayseri Pınarbaşı'nda yaşanan olaylarla ilgili yaptığı açıklamada, 31 Mart seçim sonuçlarını hazmedemeyen ve seçimleri haksız yere tekrar ettiren zihniyetin, yenilenen seçimde halktan yine aynı cevabı aldığını belirtti. Ancak bu cevabı hazmedemeyip suçsuz bir insana, kız çocuğunun yanında sopalarla saldırıp kurşun sıkanların yiğitlik değil acizlik gösterdiğini vurgulayan Özel, gerilimi tırmandırmamak için metanetli ve sakin kalacaklarını ifade etti.

"Şunu bilsinler ki; bu yaptıkları ne yiğitliktir ne de mertliktir. Düpedüz acizliktir. Biz, bu saldırıya karşı da metanetli duracak, sakinliğimizi koruyacağız. Gerilimin tırmanmaması, başka çocukların üzülmemesi için elimizden geleni yapacağız. Gereken adımları bu geceden itibaren atmaya başladık," diyen Özel, bu tür eylemlerin güç değil acizlik göstergesi olduğunu söyledi.

Özel, ayrıca, "Bir kez daha uyarıyorum; bu yaptığınız ne gücünüzü gösterir ne kudretinizi… Görülen tek şey acizliğiniz ve çaresizliğinizdir," şeklinde konuştu.