SİYASET

Arıkan, Seçim Sürecine Yönelik Konuştu

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı, CHP Kayseri 2. Sıra Milletvekili Adayı Mahmut Arıkan, toplumda bir beka sorunu ve gerginlik olduğunu söyledi. Arıkan, “50+1 – 49.9’dan 49.9’da 50+1’den nefret etmemeli. Aynı paydada, aynı memlekette, aynı coğrafyada yaşadığımızı unutmamalıyız” dedi. Arıkan ayrıca seçilmesi halinde herkesin kendisine ulaşabilmesi için Mahmut Arıkan İletişim Merkezi kuracağını da açıkladı.

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı, CHP Kayseri 2. Sıra Milletvekili Adayı Mahmut Arıkan, toplumda bir beka sorunu ve gerginlik olduğunu söyledi. Arıkan, “Milli Görüş hareketinin şöyle bir güzelliği var, haklılığı hep geç anlaşılan bir siyasi partiyiz. Rahmetli Erbakan hocanın en çok kullandığı ifade neydi, ‘hoca haklıymış, Erbakan haklıymış.’ Sağcı, solcu, dindar, ateist ne kadar yaşayan insan varsa hocaya hak verdiler ama hayatında niçin hak verilmedi sorusu akla geliyordu. 2017 Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi referandumu yapılırken, partililer açıklamalarını yapmıştı, biz biraz geç açıklama yapmıştık, kendi içimizde müzakerelerimiz oldu. Genel Başkanımıza mikrofon uzatıldığı zaman ‘Cumhurbaşkanlığı Hükümet sistemine düşünmeden cevap verirsem evet derim ama biraz düşünürsem hayır derim’ dediğinde Cumhur ittifakı cephesinden linç kampanyası oldu. Ama bugün net bir şekilde referandumda ki tavrımız anlaşıldı. Bugün ki bu birliktelikte toplum nazarında kabul gördü, anlaşılabilir bir hale geldi. 14 Mayıs akşamı, 15 Mayıs sabahı da bunu net bir şekilde görebileceğimizi düşünüyorum. Bir beka problemi var ama bu toplum içerisinde ki gerginlik. 50+1 – 49.9’dan 49.9’da 50+1’den nefret etmemeli. Aynı paydada, aynı memlekette, aynı coğrafyada yaşadığımızı unutmamalıyız. 15 Mayıs sabahı yine bütün partiler bir araya gelecekler, oturacaklar, konuşacaklar, aynı camiye, okula gidecekler. Yapılan bir kamuoyu yoklamasında beni çok tedirgin eden bir sonuç var.  Toplumun yüzde 67’si evladının başka bir partili ailenin evladıyla oynamasını istemiyor. Bizim Türkiye’yi buradan çıkarmamız lazım. Biz evlatlarımız üzerinden kutuplaşmaya kadar indirgediysek uzun uzun düşünmemiz lazım. Bunun hakkında çalıştaylar yapılmalı, kamuoyu oluşturulmalı, bu gerginliği nasıl ortadan kaldırabiliriz diye hep beraber dertlenmemiz gerektiğini düşünüyorum” şeklinde konuştu.

‘İSTANBUL SÖZLEŞMESİ HASSASİYETİMİZ VAR’

7 Cumhurbaşkanı yardımcısının birbirleriyle konuşarak istişare ederek ve rızalarını alarak karar alacaklarını dile getiren Arıkan, “İstişare kültürünü biz oturttuk, oturtmaya da devam edeceğiz. Bununla alakalı beraber karar alınacak. Recep Tayyip Erdoğan’ın tek başına karar aldığı süreci yaşıyoruz. Bir gece bir karar alınıyor, sabah uygulamaya geçiyor. Diğer ittifak ortakları karar alındıktan sonra haberleri oluyor birçok şeyden. Millet ittifakında bu durum olmayacak, beraber yürütme noktasında gayret gösterilecek. 7 Cumhurbaşkanı yardımcısı, herkes birbirleri ile konuşacak, herkesin rızası alınacak hem böyle bir şey var hem böyle bir şey yok. Niye yok Cumhurbaşkanı bir inisiyatif alacak ama karşı tarafın görüşünü alarak bu inisiyatifini kullanacak. Yoksa ben yaptım oldu, sizde buna uymak zorundasınız gibi bir kültür olmayacak. Ne Kılıçdaroğlu’nun ne diğer genel başkanların biz tek başımıza karar alacağız, dediğimiz olacak noktasında bir husus söz konusu değil” ifadelerini kullandı.

İstanbul sözleşmelerine karşı bir hassasiyetleri olduğunu dile getiren, “Bizim bir İstanbul Sözleşmesi hassasiyetimiz var.  Burada da İstanbul Sözleşmesi ile alakalı da yanlı bir algı oluştu maalesef. Sanki İstanbul Sözleşmesine karşı çıkanlar, Kadına şiddete karşı çıkıyormuş gibi algı yapıldı. Bizim orada toplumsal cinsiyetle alakalı bir itirazımız var. Yani evlilik müessesi bir kadın ve erkekten oluşur bu net bunun dışında ki bir müesseseye sıcak bakmamız mümkün değil.   O noktada bütün siyasi partiler otak bir noktada uzlaşarak kadına şiddete en ağır cezayı verelim, mevcut cezaları daha da artıralım ama diğer aile yapısıyla alakalı da hepimizin dikkat etmesi gerektiği noktasındayız. İktidar yetkilileri ise ısrarla LGBT üzerinden muhalefete laf söylemeye çalışıyorlar. Bu yasaları, derneklerin kurulmasını, bu serbestliği siz getirdiniz. Siz bu ahlaksızlığın yayılması noktasında bütün argümanları çıkarttınız, bütün yasaları çıkarttınız, bütün bu işe ulaşabilme noktasında kolaylıkları sağladınız, tutuyorsunuz muhalefeti bununla ilgili eleştiriyorsunuz” diye konuştu.

‘MAHMUT ARIKAN İLETİŞİM MERKEZİ KURACAĞIZ’

Milletvekili seçilmeleri takdirde Kayseri’de bir Mahmut Arıkan İletişim merkezi kuracağını ifade eden Arıkan, şunları söyledi. “Arkadaşlarımızla bir proje üzerinde çalışıyoruz. Kayseri’de Mahmut Arıkan İletişim merkezi kuracağız. MAİMER adı altında bir yazılım sistemi kuracağız. 7 gün 24 saat Kayserili hemşehrilerim bizlere ulaşabilecekler. Bizde bu noktada arkadaşlarımıza ve hemşehrilerimize dönüş sağlayacağız. Gücümüz neye yetiyorsa bir kardeşleri, abileri, evlatları, Ankara’da onlar için mücadele ecen bir milletvekili olacağız. Kayserinin problemlerine vakıf bir kişiyiz. Problemleri çözme noktasında ne gerekiyorsa o gayreti göstereceğiz. Kafamda soru işareti vardı CHP listelerinden seçimlere giriyoruz. 2’inci sıra Saadet Partisinden seçime giriyoruz. Ne olur, ne biter düşünürken bir baktım 3’üncü sıra Deva Partisi aday olan bir tablo karşıma geldi. Bir soru işareti olmadı değil aklımda sağ olsun  ben buradan CHP camiasına teşekkür etmek istiyorum. Bizi bağırlarına bastılar yani ne sıralama takıldılar. Ne de biz niye yokuz noktasında bir serzenişte bulundular. Ben şunu gördüm Millet İttifakı’ndaki Cumhuriyet Halk Partisi’ndeki listedeki aday arkadaşlarımız alt alta değil yan yana sıralanmış. Bugün 7’nci, 8’inci,9’uncu sıradaki arkadaşlarım benden daha fazla efor sarf ediyorlar. Bazen mahcubiyet bile duyuyorum. Onlara da çok teşekkür ediyorum. Niyazi Bey 10’unucu sırada kardeşim o kadar samimi çalışıyor, o kadar candan çalışıyor ki beni itekliyor. Hadi abi biraz daha bir şeyler yapalım diyor. Millet İttifakındaki insanların, genel başkanlarındaki nezaketin tabana da yansıdığını düşünüyorum.