SİYASET

AKP'li meclis üyesinin sözleri AKP'yi de kızdırdı

İzmir Bayraklı Belediyesi'nin AKP'li Meclis Üyesi Latif Aydemir kadın cinayetleri için “Öldürenler kadar ölenler de suçludur" ifadelerini kullandı. Partisi Aydemir'i kesin ihraç istemiyle disipline sevk etti. İBB Meclisi'nde de benzer bir tartışma vardı. AKP Grup Sözcüsü Murat Türkyılmaz "Kadına yönelik şiddet eylemlerinde faillerin yüzde 70’i alkollü" ifadelerini kullanırken AKP’li üye Işıl İlgin Oktay da İkbal Uzun ve Ayşenur Halil cinayetlerini nevrotik flört ilişkilerine bağladı.

Türkiye peş peşe gelen kadın cinayetleri ve şiddet olayları ile çalkalanırken AKP'li isimlerden parti yönetimlerini dahi hayrete düşüren açıklamalar geldi. 

İzmir Bayraklı Belediyesi Meclis toplantısında söz alan AKP üye Latif Aydemir kadın cinayetleriyle ilgili görüşlerini dile getirdi. 

"ÖLDÜRENLER KADAR ÖLENLER DE SUÇLU"

“Hanımlarımızı tenzih ediyorum ama…” diyerek sözlerine başlayan AKP’li Aydemir “Öldürenler kadar ölenler de suçludur. Bunu iyi irdelemek lazım. Kamera olmadığı yerde ufacık bir çentik atılsa gözümüzü karakolda açarız” diye konuştu. 


AKP'li Meclis Üyesi Latif Aydemir

Aydemir’in bu sözleri sonrası salon buz kesti. Aydemir’in sosyal medyaya düşen konuşma görüntülerine tepki yağdı. 

AKP, parti içinde de rahatsızlık yaratan bu sözlerin ardından harekete geçti. Skandal sözlerin sahibi Latif Aydemir kesin ihraç talebiyle disipline sevk edildi. 

"ŞİDDET HİÇBİR HALİ VE ŞEKLİYLE KABUL EDİLEMEZ"

Konuya ilişkin X hesabından bir paylaşım yapan AKP Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ şu ifadeleri kullandı: 

"Kadına ve çocuğa karşı şiddet konusunda tavizsiz ve kararlı bir mücadele vermek, asli sorumluluğumuzdur.

Bu bağlamda Bayraklı Belediye Meclis Üyesi Latif Aydemir’in, İzmir Büyükşehir Belediye Meclisinde kadın cinayetleriyle ilgili yaptığı konuşma partimizce kabul edilemez.

Kadınlara yönelik şiddetin engellenmesinde büyük mücadele veren bir parti olarak amasız fakatsız şiddete karşıyız. Aydemir, kesin ihraç talebiyle disipline sevk edilmiştir. Şiddet, hiçbir hali ve şekliyle kabul edilemez.,

İKİ SKANDAL AÇIKLAMA DA İBB MECLİS'İNDE

 İBB Meclisi'nde de benzer bir tartışma vardı. Türkiye’yi sarsan kadın ve çocuk cinayetlerinin konuşulduğu toplantıda söz alan AKP Grup Sözcüsü Murat Türkyılmaz tepki çeken sözler sarf etti. 


Murat Türkyılmaz 

ALKOL TARTIŞMASI ÇIKTI

Türkyılmaz "Dünya Sağlık Örgütü’nün istatistiğine göre kadına yönelik şiddet eylemlerinde faillerin  yüzde 70’i alkollü. Alkol kötüdür. Size de tavsiyem, genel başkanınıza söyleyin; bir seçim vaadi olarak alkol fiyatlarını ucuzlatacağız diyenler kalkıp bize bağımlılıkla mücadeleden söz etmesinler” dedi. Türkyılmaz'ın sözleri CHP'li üyelerin hedefi oldu.


Işıl İlgin Oktay

NEVROTİK FLÖRT İLİŞKİSİ

AKP’li Meclis Üyesi Işıl İlgin Oktay’ın gündem dışı yaptığı konuşmada Fatih’te canice öldürülen İkbal Uzun ve Ayşenur Halil ile ilgili ifadeleri de tepki çekti.

Oktay, "Failin madde bağımlısı olduğu, ruhsal problemlerinin olduğu öldürülen evlatlarımızın nevrotik flört ilişkisinin olduğu ve hatta İkbal kızımızla bir yıl kadar önce intihara teşebbüste bulundukları bilgisi de soruşturma dosyasına girmiştir. Kadına yönelik şiddetle mücadele politikalarında İstanbul Sözleşmesi'nin feshi ile kadına yönelik politikaların zedelendiği iddiası bu yüzden tamamen yanlıştır” dedi.