Otomotiv sektöründeki artan maliyetler ve döviz kurlarındaki dalgalanmalar, sıfır araç fiyatlarının tırmanmasına neden oldu. Son dönemde sıfır araç fiyatlarındaki hızlı artış, otomotiv pazarında önemli bir değişime yol açtı. Araç fiyatlarının yüksekliği nedeniyle vatandaşlar, ikinci el araçlara yönelmeye başladı. 

Eylül-Ekim aylarında 2’nci el araç piyasasının hareketleneceğini ifade eden Enes Otomotiv Genel Müdürü Alper Onay; “ Son 1 yıl içerisinde 2’nci el araçlarımızın satışında ciddi bir gerileme oldu. Bunun sebeplerine baktığımızda ise devletimizin koymuş olduğu 6 ay 6 bin kilometre kuralı, 2’inci el araçların değerinin sıfır araçtan yüksek olmaması buna artı olarak da kredi faiz oranlarının yüksek olmasıdır. Son 2 haftadır ise 2’nci el araç satışlarımızda bir artma söz konusudur bununla birlikte de Eylül-Ekim aylarında kredi faiz oranlarının düşeceği gibi bir konu kulağımıza geldi bu da olursa eğer 2’nci el araç satışlarımızda bir artma olacaktır” şeklinde konuştu.

Benzine İndirim Bekleniyor Benzine İndirim Bekleniyor

Öte yandan 2’nci el araç satın alacak vatandaşların nelere dikkat etmesi gerektiği hakkında bilgile veren Onay; “2’nci el otomobil alırken ilk başta ekspertize götürmemiz gerekiyor. Ekspertiz değerlendirmesi yapıldıktan sonra kilometre düşürülmesine dikkat etmemiz gerekiyor. Bir de satın aldığımız aracın pert kaydı var mı ona dikkat etmemiz gerekiyor. Araç fiyatlarımız ise son 1 yıl içerisinde 2’nci el otomobil piyasasında 3 sefer geriye gelme durumu oldu fakat şuan tam toparlanma dönemi tahmin ediyoruz ki 1 ay içerisinde tamamen fiyatlar yerine oturacaktır” diye konuştu.

Editör: SELAHATTİN KARAKOÇ