Tavşantepe'de Sırlar Bir Bir Açığa Çıkarılıyor! Tavşantepe'de Sırlar Bir Bir Açığa Çıkarılıyor!

İstanbul Sarıyer’de Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret ettiği iddiasıyla gözaltına alınan 16 yaşındaki genç hakkında dava açıldı. 16 yaşındaki liseli her hafta karakola imza atmaya gidiyor. 

BirGün'den İsmail Arı'nın haberine göre, 16 yaşındaki gencin, 12 Mayıs’ta Erdoğan’ın konvoyu geçtiği sırada küfür ettiği iddia edildi, Cumhurbaşkanlığı korumasının talimatıyla gözaltına alındı.

BİR GÜN GÖZALTINDA TUTULDU

Bir gün gözaltında tutulan çocuk ifadesinde, “Bundan 6 ay önce bir kaza atlatmıştım. Olay günü de yaya geçidinde beklerken hızla gelen araca korkup tepki gösterdim. Orada Cumhurbaşkanı da dâhil herhangi bir devlet görevlisinin olacağını bilmiyordum. Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı dâhil herhangi bir devlet görevlisine hakaret etmem söz konusu değildir. Ben lise öğrencisiyim ve şimdiye kadar bir suça karışmadım. Daha önce yaşadığım travma nedeniyle gösterdiğim tepki yanlış anlaşıldı ve küfür etmedim. Sadece korkup tepki verdim. Hızla geçen aracın arkasından konvoy gelince ve orada bulunan bir yetkili müdahale edince konvoyun Cumhurbaşkanı konvoyu olduğunu anladım. Suç işleme kastıyla hareket etmedim” diye konuştu.

İstanbul 1. Sulh Ceza Hakimi adli kontrol kararıyla çocuğun serbest bırakılmasına karar verdi. 

Çocuğun avukatı İstanbul 1. Çocuk Mahkemesi’ne verdiği dilekçede, 5 aydır süren adli kontrol kararının kaldırılmasını istedi ve liselinin staj yaptığını hatırlattı. Ancak mahkeme heyeti, avukatın talebini reddederek adli kontrolün devam edeceğini ifade etti

SAVCI 'CUMHURBAŞKANI'NA HAKARET'TEN CEZALANDIRILMASINI TALEP ETTİ

18 Ağustos'ta genç için düzenlenen iddianamede  cumhuriyet savcısı, “kamu davası açmaya yeterli delil olduğunu” ifade ederek çocuğun Cumhurbaşkanı’na hakaretten cezalandırılmasını talep etti.

Editör: Ezgi Binboğa