Son dakika haberi: İstanbul'da 1 Mayıs hareketliliği başladı. İçişleri Bakanlığı'nın kararıyla 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü etkinlikleri için Taksim Meydanı'na bu yıl da izin verilmedi. CHP ve DİSK başta olmak üzere çeşitli sivil toplum kuruluşları ise Taksim çağrısında bulundu. Anayasa Mahkemesi'nin Taksim kararını hatırlatan CHP lideri Özgür Özel, 'Bu yasak kararı anayasaya uymamaktır' çıkışında bulundu. CHP ve DİSK, saat 10.00'da Saraçhane'de buluşarak Taksim'e doğru yürüyüşe başladı. Bazı gruplarda Şişli ve Beşiktaş'ta toplanmak için çağrı yaptı.

1

Cumhurbaşkanı Erdoğan "Taksim miting alanı değil" diyerek noktayı koydu. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ise yasak kararından geri adım atmazken, sabah saatlerinden itibaren Taksim'e çıkan yollar kapatıldı. İstanbul'da alınan geniş güvenlik önlemleri dikkat çekti.

İşte İstanbul'da gün boyu dakika dakika yaşananlar....

2

10.05

TAKSİM'E HAREKET ETMEK İÇİN TOPLANDILAR

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, çok sayıda CHP'li ve sendika üyesi Taksim'e doğru hareket etmek üzere Saraçhane'de toplandı. Özgür Özel şu açıklamaları yaptı:

3

ÖZGÜR ÖZEL: KABA KUVVETLE YAKLAŞAN BİR İKTİDAR SONU YAKLAŞAN İKTİDARDIR

"Bugün hep birlikte Taksim'e doğru 1 Mayıs'ı bayram gibi kutlayacak bir anlayışla hareket edeceğiz. Bir ülkenin en dünyaca bilinen meydanında 1 Mayıs kutlanmıyorsa o ülkede demokrasi sorgulanır. Bir ülkenin herhangi bir noktasına güvenlik güçleri kullanılarak emekçiler ya da göstericiler sokulmuyorsa orada bir muktedirlikten, iktidardan değil tedirginlikten bahsetmek lazım. Kaba kuvvetle yaklaşan bir iktidar gitgide sonu yaklaşan bir iktidardır.

4

"TAKSİM TAM OLARAK ÖZGÜRLEŞENE DEK MÜCADELEMİZİ SÜRDÜRECEĞİZ"

Bugün yaşananlar demokrasi eksikliğini gösteriyor. Taksim hedefine doğru hareket ediliyor olması önemli bir kazanımdır. Önemli olan, bayrama halel getirecek, yaralanmaların olmadığı, polislerin de emekçilerin de üzülmediği bir gün olması için hep birlikte gayret gösteriyoruz. Bir gün Taksim tam olarak özgürleşene dek mücadelemizi sürdüreceğiz.

"İÇİŞLERİ BAKANI KİŞİSEL OLARAK İYİ NİYETLİ AMA YENİ BİR ŞEY KONUŞMAK ANLAMSIZ"

İçişleri Bakanının kişisel olarak iyi niyetli çabasını takdir etmekle birlikte üstündeki bir irade tüm uzlaşma ve müzakere imkanlarını ortadan kaldırıyor. İçişleri Bakanının kişisel gayreti tamam ama her aşamada bir tıkanma oluyor. Bu vakitten sonra İçişleri Bakanıyla yeni bir şey konuşmanın anlamı yok çünkü kendisi 'Maalesef kabul edilmedi, maalesef uygun görülmedi' diye cevaplar veriyor."

Ekrem İmamoğlu da "Saraçhane'deyiz, burası zorluklarla mücadelenin simgesi oldu" mesajını verdi.

09.45

Taksim’e çıkmaya çalışan yaklaşık 10 kişilik SODAP ve Gençlik Meclisleri üyesi grup Şişli'de polis ekipleri tarafından durduruldu. Sloganlar atan grup üyeleri gözaltına alndı.

jkhlş

09.36

OKMEYDANI'NDA PEŞ PEŞE POLİS MÜDAHALESİ

Okmeydanı'nda sloganlar atarak yürüyen bir gruba polis müdahale etti. Yine Okmeydanı'nda pankart açıp sloganlar atarak yürüyen ikinci gruba da polis müdahale etti. İki müdahale sonucunda da gözaltılar var.

dskjflds

09.25

BEŞİKTAŞ'TA GÖZALTILAR VAR

Beşiktaş Barbaros Bulvarı’nda toplanan Halkın Kurtuluş Partisi üyeleri Taksim’e yürümek istedi. Polis ekiplerinin kurduğu bariyerleri aşmaya çalışan yaklaşık 20 kişilik gruba, polis ekipleri müdahale etti. Gözaltına alınan göstericiler, polis merkezine götürüldü.

jhkhlş

09.00

TAKSİM’DEKİ KALAN TURİSTLER ALANDAN AYRILDI

Farklı ülkelerden İstanbul’a gelen ve Taksim çevresinde otellerde kalan turistler de havalimanına gidecek transfer bulamayınca valizleriyle alandan ayrıldı.

170721_-ISTANBUL’DA-1-MAYIS-EMEK-VE-DAYANISMA-G

ARAÇLAR DA KALDIRILDI

Taksim, Şişhane, Kabataş, Mecidiyeköy, Şişli, Saraçhane, Beşiktaş Meydanı ve Dolmabahçe'de otoparklarda bulunan park halindeki araçlar kaldırıldı. Tedbir alınan alanlarda belediyelere ait araç ve personelin bulunmasına da izin verilmedi. Sabah saatlerinde işe gitmek isteyen vatandaşlar araç bulamayınca yürüdü.

170722_-ISTANBUL’DA-1-MAYIS-EMEK-VE-DAYANISMA-G

08.55

İSTİKLAL CADDESİ'NE ÇIKAN GRUBA MÜDAHALE

İstiklal Caddesi'nin ara sokaklarından Taksim Meydanı'na yürümek isteyen gruba polis müdahale etti. Pankart açıp yürüyen 18 kişilik grup gözaltına alındı.

756

HAK-İŞ HEYETİ KAZANCI YOKUŞU'NA KARANFİL BIRAKTI

HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan ve beraberindeki heyet 1977 1 Mayıs'ında hayatını kaybedenler için Kazancı Yokuşu'na karanfil bıraktı.

Yeşil Alanlar Drone İle İlaçlıyor Yeşil Alanlar Drone İle İlaçlıyor

jhgkghk

Arslan yaptığı açıklamada "Bugün burada önce anmamızı yapacağız. Anıta çelengimizi koyup Kocaeli'deki mitingimize hareket edeceğiz. Katillerin bulunması ve hesap verilmesi sağlanana kadar bu ısrarımızı sürdüreceğiz. Burada aslında bütün emek hareketine yönelik bir provokasyon yapılmıştı" diye konuştu.

ljklşjkş

08.10

ÇERKEZOĞLU: "1 MAYIS MEYDANI TAKSİM MEYDANI'DIR"

DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu "1 Mayıs meydanının Taksim Meydanı olduğu artık herkes tarafından bilinen bir hakikat. AYM kararı da bunu çok açık şekilde ortaya koyuyor. Bu yıl da ana muhalefet partisi başta olmak üzere Taksim talebimizin arkasında durdu. Bu çok önemli. Bu somut bir gerçek. Herkese bunun için çok teşekkür ediyoruz. 1 Mayıs meydanı Taksim Meydanı'dır." diye konuştu.

fdgdsg

07.45

Saraçhane Meydanı'nda 1 Mayıs Emek ve Dayanışma günü dolayısı ile erken saatlerde güvenlik önlemleri alınırken, alanda toplanmalar başladı.

3

06.00

TASKİM'E ÇIKAN YOLLAR KAPATILDI

İstanbul Valiliği tarafından 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla alınan önlemler kapsamında; sabah erken saatlerde Taksim Meydanı'na çıkan yollar trafiğe kapatıldı.

170676_ISTANBULDA-1-MAYIS-EMEK-VE-DAYANISMA-G

Meydana çıkan cadde ve sokaklarda araç parkına izin verilmezken, Taksim, Şişhane, Kabataş, Mecidiyeköy, Şişli, Saraçhane, Beşiktaş Meydanı ve Dolmabahçe'de otoparklarda bulunan park halindeki araçlar kaldırıldı.

482cf0b2-2206-49a9-8b0f-94ee7868890e

Beşiktaş, Beyoğlu, Şişli, Fatih ve Kadıköy'de ise çöp konteynerleri kaldırılırken, taş ve bunun gibi maddeler temizlendi.

Tedbir alınan alanlarda belediyelere ait araç ve personelin bulunmasına da izin verilmedi.

fbcf1d4f-831a-4fd5-87a7-de171854cd5b

Editör: SELAHATTİN KARAKOÇ